Balss krustcelēs • IR.lv

Balss krustcelēs

3
Nellija Ločmele

Tikai sešas nedēļas nogales atlikušas līdz vēlēšanu sestdienai, 2.oktobrim

Gribētos ticēt, ka žurnāla Ir lasītāju vidū ir maz tādu, kas savas balsstiesības negribēs likt lietā, lai cik noguruši vai nokaitināti arī justos. Vai tad šīs vēlēšanas nesākām gaidīt jau tik drīz pēc 9.Saeimas sanākšanas? Katrā ziņā stulbi būtu pēcvēlēšanu svētdienas rītu (vai vēlāk, ap valsts proklamēšanas gadadienu arī nākamo premjeru) sagaidīt ar paģirainu sajūtu – eh, vajadzēja tomēr iet balsot!

Katrs, protams, lemj pats. To visai šerpi atgādina arī Vaira Vīķe-Freiberga šīs nedēļas lielajā intervijā. Reiz viņa Dziesmusvētku estrādē cilvēku tūkstošus aicināja kopā skandēt un noticēt «Mēs esam vareni!». Tagad viņa saka: «Un nerādi te ar pirkstu ne uz mani, ne uz kādu citu, bet, pilsoni, – skaties spogulī pats uz sevi, ko tu esi darījis, lai nekādi ļauni pavērsieni mūsu Latvijā nenotiktu?!». Prezidente aicina noslēgt laulības ar savu valsti, no sirds uzņemoties atbildību par to. Freibergu pāra nesen nosvinētā zelta kāzu jubileja piešķir šim aicinājumam īpašu vērtību.

Ar prezidentes interviju aizsākam vēlēšanu sadaļu, kurā turpmāk ik nedēļu iepazīstināsim gan ar svarīgākajiem jautājumiem, par kuriem 10.Saeimai būs jāpieņem izšķiroši lēmumi, gan ar partijām, kuras pretendē uz lemšanu par tiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu