Leščova filmai Hirosimas festivāla speciālbalva • IR.lv

Leščova filmai Hirosimas festivāla speciālbalva

1
Nacionālais Kinocentrs

Animācijas lente ''Spārni un airi'' ir trešā šajā festivālā apbalvotā režisora filma

Vladimirs Leščovs un viņa animācijas īsfilma ''Spārni un airi'' Hirosimas Starptautiskajā animācijas filmu festivālā ieguvusi starptautiskās žūrijas īpašo balvu, informē Nacionālā Kino centra speciāliste Kristīne Matīsa. Šī ir jau trešā balva, ko Hirosimas festivālā saņem Leščova darbs.

Kā uzsver Matīsa, Hirosimas festivāls, kas šogad Japānā risinājās no 7. līdz 11.augustam, ir viens no nozīmīgākajiem animācijas filmu festivāliem pasaulē. Tas notiek katru otro gadu un šogad atzīmēja 25.gadskārtu.

Leščovs Hirosimas festivālā piedalījies četras reizes. Divas reizes viņa lentēm piešķirtas speciālbalvas (Special Prize), savukārt šogad – žūrijas īpašā balva (Special International Jury Prize).

Starptautisko pirmizrādi ''Spārni un airi'' piedzīvoja 2009.gada jūnijā konkursa programmā Anesī festivālā, kas ir nozīmīgākais animācijas filmu festivāls pasaulē. 2009.gadā šī Leščova filma saņēma nacionālo balvu ''Lielais Kristaps'' kā labākā animācijas filma un nominācijas ''Labākais animācijas režisors'' un ''Labākais animācijas mākslinieks''.

Akvareļa tehnikā veidotā filma ''Spārni un airi'' ir emocionāli iespaidīga atskatīšanās bijušā lidotāja pagātnē un visā, kas ar viņu noticis garajā ceļā no lidlauka līdz pamestai laivu stacijai. Būtisks ir izteiksmīgais skaniskais noformējums – filmas mūzikas autori ir kanādieši Pjērs Īvs Drapo (Pierre Yves Drapeau) un Normans Rožē (Normand Roger).

''Spārni un airi'' ir piektā režisora Leščova animācijas filma. Pirmās divas filmas ''Vēstule'' un ''Vectēva medus'' 2002.gadā tapušas, apgūstot animāciju Zviedrijā. 2004.gadā studijā ''Rija'' tika producēta filma ''Bezmiegs'', nākamā filma ''Zuduši sniegā'' 2007.gadā tapa sadarbībā ar studiju ''Jet Media''. ''Spārni un airi'' ir pirmā filma, kas pērn veidota Leščova paša izveidotajā studijā ''Lunohod''.

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu