Freimanis: 45% vēlētāju ir politiķu manipulējami • IR.lv

Freimanis: 45% vēlētāju ir politiķu manipulējami

81
Mārtiņš Cīrulis, F64

Vēlēšanās piedalīsies aptuveni 60%, prognozē sociologs

45% vēlētāju ir politiķu manipulējamā masa. Tā intervijā nedēļas žurnālam ''SestDiena'' apgalvo sociologs, ''Latvijas faktu'' vadītājs Aigars Freimanis, vēsta LETA.

Pēc Freimaņa domām, tie ir cilvēki, kas politiku uztver kā komunikācijas produktu, nevis procesu, kas būtu jāanalizē. 10.Saeimas vēlēšanās, kuras notiks 2.oktobrī, piedalīsies apmēram 60% vēlētāju, uzskata Freimanis.

Vēlēšanas ļoti iespaidos arī tas, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji ir aizbraukuši prom no valsts. ''Aizbraucot tā labā griba piedalīties vēlēšanās saglabājas tikai zināmu laiku. Sliktā ziņa ir tā, ka mēs nezinām, cik ir izbraucēju. To skaitu nezina neviens, nav pat eksaktas iespējas to noskaidrot, nosauktie skaitļi svārstās no 20 000 līdz 200 000," tā Freimanis.

Komentāri (81)

andrejs_kirsis 14.08.2010. 13.48

Nekas nav vienkāršāk, kā samazināt manipulējamo vēlētāju skaitu, aizliedzot priekšvēlēšanu reklāmu. Tikai tas tiem Saeimā sēdošajiem manipulatoriem ir apmēram kaut kas līdzīgs pie pakaļas pieliktam korķu viļķim. Un partijas nevis jāfinansē no valsts, bet jāizmaksā kompensācijas reklāmkāriem medijiem par atteikšanos publicēt reklāmas.

+13
-1
Atbildēt

1

    Tane-Dane > andrejs_kirsis 14.08.2010. 14.18

    Reklāmas jau to naglu tikai iedzen līdz galam. Fundamentālā ikdienas smadzeņu skalošana notiek televizoros, labākajā gadījumā divos atšķirīgos.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Tane-Dane 14.08.2010. 12.07

Ej nu saproti ko Freimanis sauc par manipulējamu vēlētāju, bet man šķiet, ka to kas kaut ko vispār politikā saprot un lēmumus pieņem paši, ir labākajā gadījumā ap 10%, bet pārējiem masmēdijs izstāsta kas jādara un atkarībā no tā ko dotais indivīds ir salasījies, saskatījies vai saklausījies, par to tad arī nobalso. Tas jau nav tikai Latvijas fenomens. Amerikā tas sapratēju skaitlis varētu būt vēl mazāks, jo televizors pulka jaudīgāks.

+10
-1
Atbildēt

1

    uldis_erglis > Tane-Dane 14.08.2010. 14.59

    Tieši tā, diemžēl Latvijas vēlētāji ir katostrofāli neizglītoti un tuvredzīgi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Volfs 14.08.2010. 12.16

Dažreiz vienkārši uznāk bezspēka dusmas, ka tu redzi, kas notiks, bet viss ko tu dari ir par vāju, lai to novērstu. Neko nedod tas, ka Ir, Politika.lv, De Facto, Nekā Personīga, Streips, vai Zanders atspoguļo kārtējās politiķu sastrādātās cūcības, liela daļa tautas uz to ir absolūti kurla un tā daļa, kura nav kurla, tā zina, ka nedrīkst balsot par kremlinu partijām. Ko, lai izdara tādu, lai politiski kurlie sāktu dzirdēt ? Kādam Ir, kāds risinājums ?

+8
0
Atbildēt

1

    austrisv > Sandris Volfs 14.08.2010. 14.45

    Risinājums ir tikai viens: tad, kad viņi nesaņems kārtējo algu vai pensiju- lūk tad viņi sāks kliegt un vicināt dūres, agrāk ne!
    Tātad izeja ir viena- viss izzagts līdz nullei un tikai tad var kas sākt mainīties, bet vai tad kaut kas mainīsies un vai ļaus vairs mainīties- tur lūk jautājums!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu