Par Jūrmalas alternatīvās skolas telpām maksās vecāki • IR.lv

Par Jūrmalas alternatīvās skolas telpām maksās vecāki

17
Reinis Hofmanis, F64

Vecāki cer, ka tagad skolu vairs nepārcels uz Lielupes vidusskolu

Vecāki ir apņēmušies segt Jūrmalas alternatīvās skolas (JAS) telpu nomas maksu, tādējādi atbildot uz Jūrmalas pilsētas domes aicinājumu un ņemot vērā izveidojušos ārkārtas situāciju, kas var apdraudēt skolas turpmāko darbību, atsaucoties uz JAS padomes priekšsēdētāju Gunti Učelnieku, ziņo LETA.

Učelnieks stāsta, ka diskusijās ar Jūrmalas domi secināts, ka JAS ir nepieciešamas jaunas, modernas, mācību procesam atbilstošas telpas. Diemžēl Jūrmalas domes piedāvātais risinājums par JAS pārcelšanu uz Lielupes vidusskolu, mēnesi pirms mācību gada sākuma, JAS padomei nebija pieņemams.

"Mūsuprāt, tas nozīmēja JAS slēptu likvidāciju. Lai tas nenotiktu un ņemot vērā, ka līdz jaunā mācību gada sākumam ir palikušas tikai dažas nedēļas, JAS vecāki piekrita Jūrmalas domes vadības piedāvājumam segt nomas maksu vienu mācību gadu," sacīja Učelnieks.

Skolas padome pauž cerību, ka Jūrmalas dome izpildīs iepriekš pausto solījumu un atcels lēmumu par JAS pārcelšanu uz Lielupes vidusskolu un apņemsies gada laikā atrast piemērotas telpas, sadarbojoties Jūrmalas domei ar JAS vecākiem.

Komentāri (17)

jelevics 14.08.2010. 01.10

Būtu jau labi, ja mēs visi būtu bagāti. Priekšstats par to, ka skolā mācās bagātnieku bērni, ir izplatījies dažādu iemeslu dēļ, tai skaitā – filosofijas ‘tev nebūs būt citādākiem kā citi” aizstāvju dēļ, no kuriem daudzi strādā citās Jūrmalas skolās.
Ja nu kāda lieta vecākus vieno, tad rūpes par savu bērnu izglītību, kas būtu piemērota 21.gadsimtam un par skolu, uz kuru bērni iet ar prieku.
Taču mūs vieno arī rūpes par kavlitatīvu izglītības sistēmu visiem, profesionālu pārvaldi un likumu ievērošanu Latvijā kopumā.
Jūrmalas dome strādā no spēka pozīcijām, ‘es priekšnieks – man taisnība’, un tas pie labiem rezultātiem nenoved. pie tam vēl visas tās slēptās intereses ap īpašumiem, kuras, šķiet, nekad Jūrmalā nenorimst – kādam jau sen gribas JAS bērnudārzu pie jūras, nevar saprast, kādas vēl intereses.

+2
0
Atbildēt

0

zelteniite03 16.08.2010. 14.14

Ļoti nepatiesi pieņēmumi un nekaunīgi apvainojošs un tendenciozs viedoklis, ka JAS ir bagātnieku skola. Esmu pat vairāk kā NEbagāta. Manam dēlam 1. septembrī jāiet uz JAS 1.klasē. Man nevien nekādu naudu neparsīja, bet direktors Egīls Blūms ar nekur līdz šim neredzētu – patiesu interesi runājās ar mani un manu dēlu, pirms uzņēma skolas 1.klasē norādot, ka visi bērni (lielā mērā tie ir bērnu vecāki, protams, kuri izvēlas saviem bērniem skolu), kuri tiešām vēlas šeit nonākt – JAS arī nonāk. Vai jūs, tie kuri rakstāt šos apmelojošos tekstus par izredzētajiem bagātniekiem, esat kaut reizi JAS skolā pabijuši un ieraudzījuši, kādās telpās un ar kādām metodēm tiek sasniegts ļoti labs rezultāts ????!!! Nedomājoša bara ietekmēšana ir veids kā Jūrmalas dome vēlas radīt iespaidu un vadīt. JAS ir kā dadzis acīs, jo māca bērniem domāt pašam ar savu galvu, nevis bļaut pakaļ baram un paklausīt tikai tādēļ, ka skolotājs ir cilvēks kurš nonācis klases priekšā – zina kautko vai nezina neko. Vai JAS vecākiem ir iespējas rīkoties savādāk, ja nav citu veidu kā saglabāt skolu ??? Nav.

0
0
Atbildēt

0

janis_lasmanis1 14.08.2010. 22.07

Bagātnieku bērni mācās blakus skolā – Internacionālajā. Jūrmalas skolas vecāki ir tie, kuriem bērnu patstāvība ir pirmajā vietā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu