Igaunija bez maksas pagarinās vīzas no smoga bēgošajiem • IR.lv

Igaunija bez maksas pagarinās vīzas no smoga bēgošajiem

22
AFP/LETA

Bīstamajos rajonos dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem atvieglo vīzas pagarināšanu

Krievijas iedzīvotājiem, kuri paglābušies no smoga Igaunijā, nepieciešamības gadījumā bez maksas tiks pagarinātās Šengenas vīzas. Tikai ceturtdien vien šādu iespēju izmantojuši 11 cilvēki, atsaucoties uz TV raidījumu "Aktuālā kamera", vēsta LETA.

"Ja Krievijas iedzīvotājiem, kuri šobrīd atrodas Igaunijā, beidzas vīzas termiņš un viņi dzīvo tajos reģionos, kuros izsludināta ārkārtas situācija, viņi tūlīt var vērsties Migrācijas departamentā, lai pagarinātu vīzu," teica Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

Pēc Ārlietu ministrijas datiem, no jūnija līdz jūlijam vīzu pieprasījuši gandrīz 8000 Maskavas iedzīvotāju. Cik no viņiem pašlaik glābjas no trakojošās stihijas Igaunijā un cik daudziem būs jāpagarina vīza, valsts iestādes gan nezina, tomēr apstiprina, ka visiem bīstamajos rajonos dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vīzas tiks pagarinātas pilnīgi bez maksas.

Komentāri (22)

itommy_ 13.08.2010. 11.39

Ļoti loģisks solis. Un ko tad Dienvidu kaimiņi – joprojām ļurbojas un bubina?

+3
-1
Atbildēt

0

designhouse.lv 15.08.2010. 16.03

It kā pareizi jau dara, parāda savu labo gribu un nostāju, bet man nemaz nav aizmirsušies nemieri ap Aļošas pieminekli, un iespējams tas būtu mazliet nekorekti, bet viņu vietā es pieminētu šos nemierus! Un beigās sanāktu, Jūs mums šitā, bet mēs Jums lūk tā!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu