LTV būs 10 priekšvēlēšanu raidījumi • IR.lv

LTV būs 10 priekšvēlēšanu raidījumi

12

Vēlēšanu jautājumus aktualizēs vairākos sabiedriskās televīzijas raidījumos

Priekšvēlēšanu laikā Latvijas Televīzijā (LTV) būs desmit priekšvēlēšanu debašu raidījumi, savukārt 1.oktobrī plānota Jāņa Dombura vadīta premjera amata kandidātu diskusija, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja LTV1 satura redaktore Sarmīte Plūme.

Kā vēsta BNS, pieci no šiem raidījumiem būs par Latvijas reģioniem, vēl pieci raidījumi būs veltīti dažādai tematikai – budžetam, labklājībai u.c.

Šos desmit raidījumus vadīs dažādi LTV žurnālisti, piemēram, Jānis Geste, Gundars Rēders, Miroslavs Kodis, Judīte Čunka, Daina Jāņkalne, kā arī reģionālo mediju pārstāvji. Tāpat vadīt raidījumus piedāvāts Domburam, kā arī Latvijas Radio pārstāvim Aidim Tomsonam.

Dienu pirms 10.Saeimas vēlēšanām – 1.oktobra vakarā būs žurnālista Dombura vadītās debates ar partiju premjera amata kandidātiem, 2.oktobrī visu dienu būs dienas ziņu izlaidumi, vakarā būs vēlēšanu vakara raidījums, tiekoties politiķiem, ekspertiem un sabiedrības pārstāvjiem.

Papildus tam vēl vairāki LTV raidījumi priekšvēlēšanu laikā iekļaus vēlēšanu tematiku, piemēram, "100.pants", "De facto", "Jauna nedēļa".

Debašu raidījumos piedalīsies to partiju pārstāvji, kuri pēc aptauju rezultātiem spētu pārvarēt vismaz 2% robežu.

Lai samazinātu vienas personas iespējamo ietekmi uz kāda raidījuma saturu, LTV priekšvēlēšanu laikā izveidota redkolēģija, kurā darbosies LTV 1 satura redaktore Sarmīte Plūme, LTV1 direktore Baiba Šmite, LTV Ziņu dienesta direktors Mareks Gailītis un atsevišķu raidījumu vadītāji.

Pirms vēlēšanām LTV arī izvērtīs sociālo kampaņu "Izvēlies nākotni!", kurā demonstrēs videoklipus ar aicinājumu sabiedrībai doties uz vēlēšanām, izvērtēt politisko partiju piedāvājumu, politiķu solījumus un tiem sekojošos vai arī nesekojošos darbus, kā arī "saprast to, ka nevis deputāti meklē balsis, bet sabiedrība ir tā, kas izvēlas savus deputātus", pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Tāpat LTV sadarbosies ar tirgus un sociālo pētījumu centru "Latvijas fakti", kas pēc katras pārraides veiks skatītāju aptauju par konkrētās pārraides uzvarētāju un šīs aptaujas rezultātus nākamajā dienā darīs zināmus LTV ziņu raidījumos, pastāstīja LTV Ziņu dienesta direktors Mareks Gailītis.

Debašu raidījumi būs skatāmi arī globālajā tīmeklī www.ltvzinas.lv/velesanas, tur varēs atrast arī Latvijas Radio raidījumu ierakstus pa priekšvēlēšanu tematiku.

Papildus tam vēl vairāki LTV raidījumi priekšvēlēšanu laikā iekļaus vēlēšanu tematiku, piemēram, "100.pants", "De facto", "Jauna nedēļa".

Priekšvēlēšanu debašu raidījumu sagatavošana televīzijai izmaksās 20 tūkstošus latu, tie atrasti LTV budžetā pēc pusgada finanšu darbības pārskata izvērtēšanas, pavēstīja Kots.

Komentāri (12)

rozaa11 12.08.2010. 22.17

Nu gailītis jau ir īstais redkolēģijas eksperts.pateiks ko un kā rādīt un ko nē

+4
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 12.08.2010. 19.46

Izraušu TV barošanas kabeli. Lai nav jāskatās. Neviens nekomentē jau ilgu laiku. Tāpat viss skaidrs.

+3
0
Atbildēt

0

oktaavs 13.08.2010. 06.54

Raidījumu un vadītāju dažādība ir solis pareizajā virzienā. Vai TV nevilks kādas partijas virzienā – nekad nepateikšu, jo neskatīšos.
Kāpēc ? Tāpēc, ka nākamajā dienā pēc vēlēšanām viss teiktais tiks aizmirsts. Viņi darīs to, ko liks partiju saimnieki, nevis to, ko sarunājuši televizorā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu