Diena un demokrātija • IR.lv

Diena un demokrātija

4
Aivars Ozoliņš

Laikraksta iznīcināšana ir modelis arī Latvijas valsts noārdīšanai

Bijušais LPSR VDK augsta ranga priekšnieks Juris Savickis ir pārliecināts, ka Viesturs Koziols «sakārtos» Dienu, lai tā «kļūst objektīvāka, pareizāka avīze». Vērtēdams Dienas nonākšanu it kā Koziola īpašumā, Savickis Latvijas radio 6.augustā paziņoja, ka līdz šim tā aizstāvējusi «ne Latvijas tautas, ne Latvijas valsts», bet gan «pavisam citu valstu intereses mūsu valstī». Čekas veterāns ir sašutis: «Nu, cik tad var zākāties par Latvijas tautu!»

Nav šaubu, ka bijušajam KGB virsniekam ir savi stingri uzskati par «pareizo» kārtību valstī. Iespējams, ka ir arī politiskas ambīcijas – varbūt pat iedomājas sevi par tādu kā «Latvijas Putinu». Abi pieder elitārajai čekistu – gāzinieku brālībai. Putins jau ir Krievijas vadonis, bet Savickis ir tikai gāzes kompānijas Itera Latvija prezidents un Dinamo Rīga valdes priekšsēdētājs. Nudien, «cik tad var»! 

Nevar iedomāties, ka čekists (pats Putins ir pateicis, ka «nav tāda jēdziena kā bijušais čekists») varētu kļūt par Latvijas valdības vadītāju? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu