Aglonā ieradušies pirmie divi svētceļnieki • IR.lv

Aglonā ieradušies pirmie divi svētceļnieki

36
Einārs Dervinieks, LETA

Lielās svētceļnieku grupas gaida ierodamies ceturtdien

Uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā, kas notiks no 12. līdz 15.augustam, jau ieradušies pirmie divi svētceļnieki, vēsta BNS. Llielās svētceļnieku grupas, kas ar kājām dodas uz Aglonu no Kurzemes un citiem novadiem, gaida ierodamies ceturtdien.

Aglonas bazilikas informācijas centrā stāsta, ka pirmais no jau Aglonu sasniegušajiem svētku dalībniekiem ir ieradies no Liepājas, bet otrs – no Valgas.

Interneta resursā www.kurtuesi.lv , kur tiešsaistes režīmā var vērot Liepājas un Venstpils svētceļnieku grupu atrašanās vietu, pateicoties GPS ierīcēm, redzams, ka tās jau nonākušas Daugavpils novadā un līdz Aglonai palicis iet pārdesmit kilometru.

Tikmēr Aglonas bazilikā jau ik dienu notiek Svētās Mises un citi pasākumi, uz kuriem ar privāto transportu un orgnaizētās grupās ierodas liels skaits apmeklētāju.

Komentāri (36)

andrejs_kirsis 11.08.2010. 13.20

Man bail, ka Bībelē tāds fakts kā Marijas uzņemšana debesīs nav pieminēts…

+3
-2
Atbildēt

2

    ::Vai cis :: > andrejs_kirsis 11.08.2010. 16.20

    Un to blandīšanos apkārt Bībelē piekopa tikai Jēzus un viņa mācekļi, nevis sievietes.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > andrejs_kirsis 11.08.2010. 17.48

    Tev taisnība, Inese. Tāpat nav zināms, kādu dzīves veidu piekopa dāmas, pie kurām viņi apmetās un laipni uzņēma grēcinieces… Sievietēm tajā laikā klīst pa pasauli laikam vnk nebija modē:)))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

ieva_krumina 12.08.2010. 13.13

Latvijā ir kāda tradīcija, par kuru pēdējos gados ir ļoti daudz rakstīts un tajā pat laikā arī daudzi par to klusē.

Šī tradīcija ir ikgadējie svētceļojumi uz Aglonu, kā arī pašas svētku svinības Aglonā 15.augustā, kas veltītas Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanai miesīgi un garīgi. Šie svētki tiek plaši atspoguļoti masu informācijas līdzekļos. Reliģiskā un laicīgā prese ir pilna ar dažādiem aprakstiem, intervijām un fotoattēliem par svētceļojumu un pašiem svētkiem. Svētceļojuma dalībnieki stāsta par svētceļojumā piedzīvoto svētību un gūto pieredzi, par pārvarētajām grūtībām un saņemto gandarījumu. Fotoreportāžās tiek bagātīgi rādīts tas, kas tajā laikā redzams vai uz visiem Latvijas lielceļiem: svētceļnieku pulciņi,nogurušas, bet laimīgas sejas, marles saitēm notītas kājas, kas savainotas ceļā, taču svētceļojums, par spīti visam, tiek turpināts līdz gala mērķim.

Tas ir tas, par ko tiek runāts, tomēr ne mazāk pārsteidzošs ir tas, par ko tiek klusēts.

http://ej.uz/aglonu

0
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 12.08.2010. 13.01

Te nav baznīcas mājas lapa!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu