Madonai vētras seku likvidēšnai vairāk nekā 100 tūkstoši • IR.lv

Madonai vētras seku likvidēšnai vairāk nekā 100 tūkstoši

28
Indra Sprance

Staķe rosinās valdību steidzami lemt par naudas piešķiršanu postījumu likvidēšanai

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) rosinās valdību paātrinātā kārtībā rast finansējumu svētdienas vētras radīto bojājumu novēršanai, Ir.lv sacīja Staķe.

Kā norādīja Staķe, pašlaik pašvaldības joprojām apkopo informāciju par vētras radītajām sekām, taču jau piektdien ministre plāno nākt ar ziņojumu pie koalīcijas partneriem, lūdzot steidzami rast finansējumu postījumu novēršanai.

Staķe uzsvēra, ka lielāka uzmanība tiks pievērsa dzīvojamo ēku atjaunošanai. Tā kā jau tagad “tiekot ņemti kredīti remontiem”, viņa rosināšot valdību šo jautājumu skatīt steidzamības kārtā, nevis kā parasti, kad šī jautājuma izskatīšana var ieilgt vairāku mēnešu garumā.

Pēc Staķes rīcībā esošās informācijas, postījumu novēršana Madonas rajonā vien izmaksās vismaz 120 000 latu. “Tā ir informācija uz vakardienu, bet dati tiek aktualizēti, uz augšu, protams,” sacīja Staķe.

Valdība otrdien atbalstīja vēl vairāku simtu tūkstošu latu pārdali neparedzētajiem līdzekļiem, tostarp 670 713 latu tiks piešķirti pavasara plūdu seku likvidēšanai.

Jau vēstīts, ka svētdien Latvijas austrumu daļā plosījās spēcīgs negaiss, kurā vislielākie postījumi nodarīti Madonas un Līvānu novadam. Madonā pašvaldības dienesti turpina darbu pie vētras postījumu sakopšanas, vēsta LETA. Visām pašvaldības pārraudzībā esošajām ēkām ir uzlikti pagaidu jumti no celtniecības plēvēm un brezenta, kas ēkas un iedzīvotājus nodrošina pret lietu, informēja Madonas pilsētas pārvaldes vadītājs Guntis Ķeveris.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu