Plūdu dēļ daudzi Centrāleiropā paliek bez elektrības • IR.lv

Plūdu dēļ daudzi Centrāleiropā paliek bez elektrības

29
AFP/LETA

Dabas stihija vairākās valstīs arī prasījusi cilvēku dzīvības

Pēc lietusgāžu izraisītajiem plūdiem pirmdien bez elektroenerģijas Polijā un Čehijā palikuši vairāk nekā 2000 mājsaimniecību, atsaucoties uz vietējo varasiestāžu informāciju, vēsta LETA-AFP.

Polijā dabas stihija sestdien prasījusi trīs cilvēku dzīvības un Lejassilēzijas vojevodistē, valsts dienvidrietumu daļā, izpostījusi desmitiem māju. "Bez elektroenerģijas joprojām ir aptuveni 1200 mājsaimniecību, materiālie zaudējumi ir milzīgi," pirmdien žurnālistiem apliecināja reģiona gubernators.

Savukārt Čehijas ziemeļu daļā pirmdien bez elektroenerģijas jāiztiek 900 mājsaimniecību, bet 4000 māju pārtrūkusi gāzes piegāde. Nedēļas nogalē plūdos Čehijā gājuši bojā četri cilvēki, bet trīs pazuduši bez vēsts.

Dabas stihija savā ceļā nav aiztaupījusi postījumus arī Vācijā, kur dienvidu daļā sestdien dzīvību zaudēja trīs cilvēki.

Nedēļas nogales vētra prasījusi cilvēku dzīvības arī Lietuvā. Vētrā, kas naktī uz svētdienu plosījusies Lietuvā, dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet stihijas radīto postījumu dēļ bez elektrības palikuši vairāki tūkstoši iedzīvotāju, vēsta radio "Brīvība".

Komentāri (29)

archoftriumph 09.08.2010. 21.14

ja pareizi lasu inetrnetaa tad veetras deelj Latvijaa bez elektriibas palika daudz vairaak saimnieciibu nekaa Eiropaa. vai taadeelj ka pie mums sliktaaki elektropaarvades tiikli?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu