Madonā sagāzti koki un norauti jumti • IR.lv

Madonā sagāzti koki un norauti jumti

34
Madonas novada dome

Galvenais, lai tagad neuznāk lietus, saka pašvaldībā

10 līdz 15 minūšu ilgās vētras rezultātā, kas svētdiena vakarā plosījās Madonā, bez jumtiem palikušas gan pašvaldības, gan privātās mājas, atsaucoties uz vietējo pašvaldību, vēsta LETA. Pilsētā nogāzti daudzi koki, arī pašvaldībai piederošajā mežā un pilsētas kapos.

Madonas pilsētas pārvaldes vadītājs Guntis Ķeveris informēja, ka satiksme Madonā ir atjaunota, ar transporta līdzekļiem ir iespējams pārvietoties, tomēr nekārtība pilsētā ir liela. Līdz vieniem naktī pašvaldības dienesti strādājuši, lai bīstamākos vērtas postījumus novērstu.

Vairākām daudzdzīvokļu mājām uzlikti pagaidu plēves jumti, lai nodrošinātos pret dzīvokļu applūšanu lietus gadījumā. Daudzdzīvokļu mājas Rūpniecības ielā viens korpuss pilnībā palicis bez jumta.

Lielo vēja brāzmu rezultātā bojāts arī nesen uzliktais Madonas muzeja Izstāžu zāles jumts. Daļēji norauts SIA "Krūmiņa beķereja" ceptuves ceha un konditorejas jumts. Puse no jumta nav arī veikalam "Beta". Apzinātas septiņas privātmājas, kurām bojāti jumti. Daļa privātmāju īpašnieku, kuriem ir pieejami līdzekļi un darbaspēks, pašu spēkiem atjauno savām mājām bojātos jumtus.

"Pats būtiskākais, lai neuznāk lietus. Daudzām mājām nav nepieciešamā darbaspēka, lai atjaunotu jumtus, tam vajag ilgu laiku. Lietus gadījumā ūdens tecēs mājokļos," stāsta Ķeveris.

Elektrības piegāde pilsētā atjaunota jau svētdien. Pilsētas teritorijā elektrība pašlaik nav pieejama attīrīšanas iekārtās, taču šīs dienas laikā bojājumus arī šajā līnijā paredzēts novērst.

Komentāri (34)

mikijs 09.08.2010. 14.01

Jā, dzirdēts ir ka tur traki tanī Madonā ir bijis…

0
0
Atbildēt

0

Ziemelnieks 09.08.2010. 13.43

Lai pašvaldības un valsts sāk domāt arī PAR TO, kā savest kārtībā spocīgās 60.to gadu mājas un iekšpagalmus, kurus pat es nevaru normāli izbraukt!!!!!

+1
-1
Atbildēt

3

    zane_peneze > Ziemelnieks 09.08.2010. 16.40

    Tavs komentārs jau ir gana spocīgs :P

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Blumbergs > Ziemelnieks 10.08.2010. 13.50

    Tieši tā — kad mājai nokrīt jumts, to pamana, bet kad auto nevar izbraukt pa pagalmiem, pie tā ir pierasts. Fui, kur mūsu kultūra?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > Ziemelnieks 10.08.2010. 13.57

    Es tik esmu sapratusi TO, ka cilvēks (iedzīvotāji) šajā valstī IR maza vienība!! Viņiem neko citu kā tikai mūsu nodokļus nevajag!

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 09.08.2010. 14.10

Skati bēdīgi. Tomēr nav ļaunuma bez sava labuma. Malka būs lēta…

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu