Jūlijā visvairāk ziedojumu apvienībai PLL • IR.lv

Jūlijā visvairāk ziedojumu apvienībai PLL

53
Jana Kudrjavceva, F64

SC un ''Vienotības'' partijas ziedojumu apjoma ziņā atpaliek no ZZS

Jūlijā starp politiskajiem spēkiem visdāsnākos ziedojumus saņēmusi partiju apvienība "Par labu Latviju!" (PLL), kurai saziedoti 99 200 lati, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja interneta mājaslapā pieejamo informāciju, vēsta aģentūra LETA.

Apvienības dalībniecei Tautas partijai (TP) jūlijā atsevišķi ziedoti vēl 1150 latu, partijai LPP/LC –100 lati. Četri cilvēki PLL jūlijā ziedojuši katrs pa 18 000 latu, kas ir maksimālā atļautā partijas ziedojumu summa gada laikā. Šie dāsnie ziedotāji ir Rīgas domes vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), TP priekšsēdētājs Andris Šķēle, Rīgas domes deputāts Andris Ameriks (LPP/LC) un "Latvijas novitātes kompleksa" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs.

PLL valdē iekļautais SIA "Itera Latvija" prezidents, hokeja kluba "Dinamo Rīga" akcionārs un padomes loceklis Juris Savickis PLL jūlijā ziedojis 17 000 latu, ar 10 000 latu PLL kasi papildinājis "Rīgas Centrāltirgus" vadītājs, Jelgavas domes deputāts Dainis Liepiņš (LPP/LC). Divas citas personas PLL pagājušā mēnesī ziedojušas katra pa 100 latiem.

Otrajā vietā starp politiskajiem spēkiem pēc ziedojumu apjoma jūlijā ierindojas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras kasi ziedotāji papildinājuši ar 38 900 latiem. Tai visvairāk naudas – 10 000 latu – ziedojis uzņēmuma "Kurzemes sēklas" vadītājs Andris Kiršentāls. Deviņi citi cilvēki ZZS ziedojuši katrs 1000 latu, vēl 20 personas – katra 100 latus. Centriskajai partijai "Latvijas Zemnieku savienība", kuras biedri Saeimas vēlēšanās startēs no ZZS saraksta, trīs cilvēki jūlijā saziedojuši kopumā 3500 latus.

Trešais ziedojumiem bagātākais politiskais spēks pagājušajā mēnesī bijusi sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa", kas kopā ar Daugavpils pilsētas partiju un Latvijas Sociālistisko partiju (LSP) rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēs no partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) saraksta. SC jūlijā ziedojumos nav saņēmis ne santīma, bet apvienībā ietilpstošajai "Saskaņai" ziedoti 29 236 lati. No tiem lielāko summu – 10 000 latu – ziedojis SIA "Bauplatz" valdes loceklis Aleksandrs Kuļikovs, kurš startēs vēlēšanās no SC saraksta. LSP jūlijā ziedojumos saņēmusi 188 latus.

Apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) pagājušajā mēnesī ziedojumos saņēmusi ceturto lielāko naudas summu – 24 500 latus, savukārt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!" – TB/LNNK neviens neko nav ziedojis. Ziedojumos 13 019 latus atsevišķi saņēmusi partija "Visu Latvijai!", kurai vislielāko naudas summu – 5563 latus – pārskaitījis Aivars Slucis, vēl 5000 latu partijai ziedojis Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas valdes loceklis Māris Sprūds.

Piektajā vietā starp lielāko ziedojumu saņēmējiem no politiskajiem spēkiem pagājušajā mēnesī ierindojusies partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP), kas ziedojumos saņēmusi 21 810 latus. Tai lielāko naudas summu – 10 000 latu – ziedojis Juris Danče, kurš arī iepriekš atbalstījis šo partiju.

Partija "Jaunais laiks" (JL) jūlijā ziedojumos saņēmusi 14 732 latus. Dāsnākais no ziedotājiem tai pārskaitījis 5300 latus.

Savukārt "Pilsoniskajai savienībai" (PS) pagājušajā mēnesī ziedoti 3027 lati. Šai partijai neviena persona jūlijā nav ziedojusi vairāk par 800 latiem.

Partiju apvienības "Vienotība", kurā ietilpst SCP, JL un PS, jūlijā saņemto ziedojumu bilance ir 2664 lati.
Savukārt politiskajai apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pagājušajā mēnesī ziedojumu bilance bijusi 7260 lati. Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka apvienībai ziedojusi 9000 latu, taču PCTVL nācies atskaitīt atpakaļ dāvinātājam Andrim Tauriņam iepriekš saņemtu ziedojumu 2000 latu apmērā.

Komentāri (53)

IneseT 08.08.2010. 13.27

un jūs tik pasakat, ka mums partijas netiek apmaksātas no budžeta. ok – nav pa tiešo, bet izmetot lielāku loku caur visādu valsts vai pašvaldību uzņēmumu amatpersonu kabatām. konkursus mūžīgi vinnējošo provāto uzņēmēju ziedojumi un nepamatoti uzpūsto tarifu monopoluzņēmumu īpašnieku ziedojumi – lūk kā MĒS VISI samaksājam par politisko partiju darbošanos.

+21
-1
Atbildēt

0

mary75 08.08.2010. 14.54

Ja ja PLL nežēlo naudu pat laikraksta iegādei, kuru viņi var vienīgi iznīcināt, jo tā politiskā ietekme nebūt nav tik liela, pat, ja tas sāktu atgādināt NRA, ko brīnīties, ka visi politbiznesmeņi un “ierindas” RD darbinieki ziedo, tik cik var.
Kur tas redzēts, ka ierindas deputāti un prezidents, šis te Ulmaņa vārdu apkaunojošais cilvēks, atrodoties valsts darbā, var nemanāmi kļūt par miļjonāriem?
Kāds īpašs talants uzņēmējdarbībā?
Katram skaidrs – dienesta stāvikļa ļaunprātīga izmantošana, tas ir mazākais, ko tiem var “piešūt”.
Un, tā kā citi talanti, kā caur politiskiem lēmumiem pumpēt valsts naudu tiem nav, tad, lai šo situāciju saglabātu, var no daudz kā atteikties, un daudz ko pārkāpt.
Jo Latvijas republikā ne par politisko korupciju, ne par elementāru, nekaunīgu un acīmredzamu priekšvēlēšanu aģitācijas likumu pārkāpumiem netiesā, un atbildība par to neiestājas, tādi precedenti nav.

+20
0
Atbildēt

0

dro 08.08.2010. 14.20

Vai tad Latvijai trūkst līderu? Urbanovičš, Šlesers, Lembergs, vesels bars Darītāju, kuriem izšķīlušies jaunie putnēni – Zemītis, Kolāte…Jēzus otrā atnākšana laikam tomēr nav gaidama. Ziedra kungam pagaidām būs jāiztiek ar Ošleju:) Jaunu līderu nebūs, jo pagiadām publika tādus nepieprasa. Tā mīl tādus, kuri paši zog un uz svētkiem šušerai atmet pa desmitniekam. Dombrovskis būtu idiots, ja pateiktu, kur gaidami nākosie cirpieni, kamēr Zviedra kunga favorīti piedāvā Lisenko brīnumrecepti – Sūnu ciema lāci.

+20
-2
Atbildēt

19

    itommy_ > dro 08.08.2010. 17.13

    Lemberga kļūšana par PM ir ļoti reāla, ja viņš Zatleram apsola prezidentu, paņem valdībā Urbanovi4u, bet SC dabon 31 vietu, bet ZZS – 23. Es no tā netaisītu traģēdiju, vienīgi tāds autoritārs stils man īsti nebūtu pieņemams, kāds būtu. No otras puses – tā ļurkāšanās un bardaks, kas ir pašlaik, jau nav nekas labāks. Pēc vēlēšanām būs ļoti grūti ar Vienotības karjeristiem vienoties – gan savstarpēji, gan ar citiem, tai skaitā Zatleru, jo saprotu, ka vismaz divas dāmas un viens kungs grib to robu. Un tai pašā laikā viņiem nav ne reālu programmu, ne plānu. Lai izsistu Lembergam zelta paketi, vajag Vienotībai dabūt vismaz 25-30 vietas, bet priekš tā vēl daudz jāpastrādā, sabiedrībā nākot ar kādu konkrētu jaunu plānu un spēcīgāku Dombrovska imidžu, kaut vai lai uz boksa kursiem aiziet.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 14.38

    Gan MK, gan FM vada Jaunais laiks. Viņiem jau nu tā kā pēc nosacījuma nebūtu jātur sveci zem pūra par nākamā gada griezumiem. Turklāt, ja nemaldos, Saeima pat ir pieprasījusi budžetu 2011 iesniegt vēl līdz vēlēšanām. Ko te Dombrovskim marinēt un ko viņš iegūst ar slēpšanu? Es neredzu loģiku šai jautājumā spēlēt aklās vistiņas. Nupat Zatlers bijis Ventspilī un runājis ar Lembergu. Piedodiet par atklātību, bet man Lembergs kā sarunātājs liekas spējīgāks par Jaunumu junioru. Nedomāju, ka slapstīšanās, puspatiesības un meli būs Vienotības stiprā kārts. Vienotība paliks jaņos. Vienotībai trumpē ir atklātība, lai cik arī tā nebūtu nepatīkama. Kad tauta sajutīs vienreiz godīgu valdnieku, tā sekos. Un šāds valdnieks uzvarēs arī bez muldēšanas.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 16.49

    Ivar, nu nu… Pensionāram varbūt ko tādu var iestāstīt. Jebkurā variantā speciālistiem ir zināma prognoze. Statistiskie dati, aptauju indeksi un globālie cipari var mainīties, bet ne jau nu pēkšņi ar tādu kārtu, ka nevar savlaicīg paredzēt – būs jāgriež 450 miljoni, vai 225 miljoni, vai varbūt ieņēmumi pārpildīsies tik labi, ka paši varēsim SVF kantorim uzdāvināt sviestmaizei. Tur jau ir tas suns aprakts, ka Dombrovskis intervijās lielās – jā, mums ir prognozē, mums ir plāns, zinām ko griezīsim un ka pensijas neaiztiksim. Bet tiklīdz prasa konkrētāk, tā viņš saka: nē, konkrēti nevar pateikt, jo vēl nv statistisko datu. Tipa, Gulagu nesmu lasījis, bet zinu, ka tas ir slikti. Nu tā ir tāda nepārliecinoša manipulēšana, vāja propaganda.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 16.37

    Paši JL cilvēki atzīst, ka uz Dombrovski spiež viņa paša spice, turklāt vairāk, nekā vajadzētu un ne tajā virzienā, kurā būtu vērts gadījumā, ja nu. Es arī tīri sistēmiski neredzu vajadzību Vienotībā uzturēt trīs līdzpriekšēdētājus kā politiskos priekšniekus Dombrovskim, jo viņi, šie trīs, neražo nekādu vērtīgu produktu apvienības labumam, vismaz man tāds nav zināms (ja neskaita ļoti vājo 4000 zīmju programmu), bet atsevišķos brīžos viens otrs no viņiem muld par daudz un garām. Vajadzēja par apvienības priekšnieku likt MP, tad Dombrovskis intervijās izskatītos drošāks. Kāpēc Valdis izvēlējies par padomniekiem tos pašus, kuri pūta burbulī un tagad pūš ekonomiskā bezkursa burās, man nav saprotams. Kāpēc tāds vārgums pret Valsts kancelejas seklo veikumu, arī nesaprotu. Kāpēc viņš nepiedāvā savas jaunās 3 miljardu ES fondu un 1,1 miljonu darbavietu “programmas” plašāku izklāstu, nesaprotu. Visticamāk, nekādas programmas īstenībā nav. Un vēlētājs to netieši jūt.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 16.58

    Bet, ok, lai pirms vēlēšanām Dombrovskis nāk klajā, ja ātrāk nevarēja. Tai skaitā par valsts pārvaldes reformu. Lai tik zīmē augšā divas lietas – Valsts kancelejas reorganizāciju par Valsts reformu institūtu, tā būtu viena. Un otra – valsts pārvaldes strukturālās reformas, ko Reformu institūts vadīs. Būtība ir izveidot Informatīvas valsts pārvaldi, un te ir daudz labas modernas literatūras, lai tik meklē Sandra Braman, skatās pēc igauņu e-valdības pieredzes un tā tālāk. Es neprasu līdz vēlēšanām sarakstītu grāmatu, bet uz lapām 4 – 6 gan gribu šīs idejas redzēt. Un lai nesaka Vienotība, ka nevar publiskot, jo citādi konkurents nozags. Nu jau var rādīt.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 14.55

    Mīlestību uz Lembi tu pati man esi pierakstījusi. Patiesībā varianti ir divi citi:

    1) ja parādīsies godīgs līderis, tauta aiz viņa ies, neskatoties uz vajadzību savilkt jostas. Godīga līdera spēks savāks ļoti daudz balsu un tādam būs vieglāk kļūt par MP.

    2) ja neparādīsies godīgs līderis, tauta sabalsos kā parasti, un tad nu gan Lembis (+SC) vienosies ar Zatleri, bet JL paliks ārā.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > dro 09.08.2010. 10.41

    Kristovskis ir stipra personība:D Dienas anekdote???

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 18.16

    FM lai tik droši taisa griešanas programmu, balstoties uz prognožu cipariem, un nemarinē. Ja kas mainīsies ieņēmumos vai izdevumos, tad piekoriģēs attiecīgi uz vienu vai otru pusi. Patiesībā ļoti žēl, ka mūsu institūcijas nav izveidojušas kādu vietni, kur kā Bloombergā un citur var redzēt ASV makroekonomiskos datus – ar laikiem, kad iznāks kārtējie statistiskie dati, ar prognozēm, ar iepriekšējo lielumu, un ar komentāriem par to, kas notiks – ja cipars būs lielāks vai mazāks par gaidīto. Žēl, ka mēs pie sevis tā nespējam, bet atvainojos, ja tāda vietne Latvijā jau ir, bet tad lūdzu pasakiet, kur.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    itommy_ > dro 08.08.2010. 17.51

    Bet ja tauta Lembi (viņa kabatas partiju) ievēlēs, prezidents nosauks un vairākums parlamentā apstiprinās – tad kur ir mana, Zviedra, vaina? Vai tur, ka es nekladzinu uz katra stūra, ka Dombrovskis valsti izvilcis no bankrota? Tieši otrādi, es visiem spēkiem cenšos Vienotību piespiest uzlabot savu sniegumu! Skat, pat Ēlerte ar 4igāni nolīdušas kaut kur, neko par viņām nedzird. Vai nu Kristovskis neļauj, vai arī, nedod Dies’, pie vīna glāzes sēž un strīdas, kurā krēslā kura Saeimas zālē sēdēs.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 09.08.2010. 15.48

    labāk ieskaties lembja jaunākā kontu izrakstos…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 08.08.2010. 17.45

    Zviedri, nu ko es teicu, ka esi lembja fans! Kur Tu redzi viņā kaut vienu demokrātiskai valstij vajadzīgu īpašibu, kura piemistu Lembim , vai:
    1)savas valsts uzņēmumu nozagšana,
    2) deputātu pirkšana,
    3) tikai lembim ir taisnība(autoratatīvais vadības stils!
    3) kompartijas darbinieks,
    utt. Runā vēl sliktākas lietas par viņu!
    kas tajā lebī Tevi piesaista?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 08.08.2010. 16.48

    V. Dombrovskis droši vien nāks klajā ar plāniem pirms vēlēšanām , bet, kas attiecas uz kanceleju, tad vai viņš pirms premjerēšanas beigām paspētu veikt kādas pārmaiņas, un, kas tad atkal sāksies par brēku, ka nelikumīgi tiek atbrīvoti ierēdņi!Ko viņš viens var izdarīt, ja nu vienīgi Vienotība kopā, jo tajā ir dikti daudz spēcīgu personību! piemēram, Kristovskis, tāpat arī Štokenbergs utt!
    Pats taču atceries, to cerību, ka varētu likvidēt RAPM, bet beigās nekas nesanāca!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 09.08.2010. 11.57

    Nesapņo, Jo Lembis nebūs premjers!!!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 08.08.2010. 16.56

    Dombrovskis dara pareizi, jo pārējie tie no sarkanā kvadrāta, paši nespēj neko ne griezt, ne pārdalīt, ja nu vienīgi pārdot lielos valsts uzņēmumus(Latvenergo un LVM), kurus tik sen jau kārojis kampējs!
    iedomājies, ja Urbanovičs kļūst par premjeru! Kā viņš krieviski sarunāsies ar SVF, jo nejēdz ne angļu valodu, ne finanses, ne ekonomiku!!!! Tāpēc jau Urbans gribēja skoloties pie Dombrovska jautājumā par sarunām ar SVF!
    Šķēli jau reiz izdzina pa SVF durvīm!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Valdemārs Valdemārs > dro 08.08.2010. 16.36

    Nekāda aklo vistiņu spēlēšana nenotiek, ja vien neskaita pašas makroekonomikas vadības īpatnību – galvenie dati, kuri ir pamats prognožu pārbaudei un lēmumu pieņemšanai, ir pieejami ar novēlošanos.

    Par turpmākajiem griezieniem runājot, pacieties kaut līdz pirmdienai, kad būs zināms 2. ceturkšņa kopprodukta ātrais novērtējums. Tad arī varēsi sākt aplēst, ar kādu makroekonomisko scenāriju turpmāk rēķināties. Budžeta ieņēmumu puses prognoze ir pakārtota šim scenārijam, bet izdevumu puse – paredzamajiem ieņēmumiem un deficīta samazināšanas grafikam.

    Pagaidām paģērēt kaut kādu “atklātību” ir vai nu neprofesionāli, vai arī apzināti provokatīvi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > dro 08.08.2010. 17.10

    Pareizi, Bet! Tas, kurš neredz, ka VD nezog un zagšana neatbilst viņa iekšējam “es”, ir sists ar politisko aklību. Tas, kurš neredz, ka VD nesola darīt bet dara, ir sists divkārt. Un jebkurš saprot, ka, kamēr nav skaidra nākošā koalīcija, tād budžets ir ar dakšām ūdenī rakstīts…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Valdemārs Valdemārs > dro 08.08.2010. 17.59

    Speciālistiem vienmēr ir prognozes, bet speciālisti arī patur prātā, ka nākotne dziļākajā būtībā ir nenoteikta, turklāt ideālas prognozes nav iespējamas kaut vai tikai datu mērījumu neprecizitātes dēļ.

    Ja nominālais kopprodukts, kura prognozes precizitāti ietekmē gan reālās izaugsmes, gan deflatora aplēšu kļūdas, nākošgad orientējoši varētu būt kādi 13 miljardu latu, tad nieka viens procents no nominālā kopprodukta veido vairāk kā 100 miljonus latu. Kaut par dažiem procentiem straujāks cenu un reālās izaugsmes kāpums, un budžeta deficīta kritērijā iekļaujas par pārsimts miljoniem mazāks izdevumu grieziens. Turklāt optimistiskāka scenārija gadījumā palielinās arī budžeta ieņēmumu puse.

    Tevis minētā vairāku simtu miljonu latu budžeta deficīta starpība atrodas dabiskas prognožu nenoteiktības robežās, tādēļ pagaidām tas ir Latvijas un SVF ekonomistu diskusiju nevis politisko paziņojumu jautājums.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 08.08.2010. 14.46

    Hei, Zviedri! vai tik tas jaunais valdnieks, pēc kā alksti, nav tavs mīlulis Lembis, kurš zog, bet atvēlot arī laikam Ventspilniekiem! Citus ieguvējus no Lembja zagšanas gan neesmu manījusi!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 08.08.2010. 16.17

    Tāds godīgs un izglītots līderis ir Valdis Dombrovskis un nosvērts, pie tam vēl!Man citus godīgos, ko mēgina piespēlēt no malas, nevajag, it seviški jau nu ne Sudrabu, ne Bondaru!
    Ja, Tev neliekas, ka Valdis ir godīgs, tad mini konkrētus piemērus, ne plikus vispārinājumus, ka tagadējie visi ir negodīgi!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu