VID dienesta auto lietojot vien dažas amatpersonas • IR.lv

VID dienesta auto lietojot vien dažas amatpersonas

27
Lauris Vīksne, F64

Vienu mašīnu savām vajadzībām izmanto ģenerāldirektore Jezdakova

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nodokli par dienesta auto izmantošanu personīgām vajadzībām maksā un mašīnas arī privāti izmanto VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova un vēl daži no vairākiem tūkstošiem darbinieku un amatpersonu, vēsta aģentūra LETA.

VID kopumā reģistrētas vairāk nekā 240 dienesta automašīnas. Jezdakova aģentūrai LETA apstiprināja, ka pati maksā nodokli par dienesta auto izmantošanu. Uz jautājumu, cik citi VID darbinieki izmanto dienesta mašīnas un maksā nodokli, viņa precīzi neatbildēja, sakot, ka viņai šķiet – tie ir trīs vai četri darbinieki.

Pēc VID interneta mājaslapā pieejamās informācijas, Ieņēmumu dienesta īpašumā vai nomā ir kopumā 248 dažādos gados ražotas dažādu marku automašīnas, desmit netiek izmantotas, tās paredzēts norakstīt. Līdz šā gada beigām tiks izbeigti nomas līgumi par 55 automašīnu izmantošanu.

"Automašīnu, protams, paliek mazāk un mazāk, bet jāsaprot, ka mums ir operatīvais transports. Esam izmētāti pa visu pasauli, arī Rīgas robežās," LETA sacīja Jezdakova.

2008.gada novembrī, laikā, kad Latvijā tika izsludināts taupības režīms, atklātībā parādījās informācija, ka VID darbinieki ar dienesta automašīnu brauc uz mājām Bauskā, Limbažos, Salaspilī, Ogrē, Jelgavā, dažreiz mēnesī nobraucot līdz pat 300 latiem. Saskaņā ar VID sniegto informāciju 185 automašīnas šādi izmantoja vismaz 300 darbinieku. Valsts kontroliere Inguna Sudraba tolaik pauda uzskatu, ka "tā nav normāla situācija". VID iekļauta arī Muitas kriminālpārvalde un Finanšu policija, kuru pārraudzībā ir finanšu noziegumi un kontrabandas apkarošana.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu