Lieki pierādījumi • IR.lv

Lieki pierādījumi

45
Lauris Vīksne, F64
Baiba Strautmane

LTV Ziņu dienestam ir iespēja pierādīt savas pastāvēšanas jēgu

Misija, sirdsapziņa, godaprāts, drosme – skaļi vārdi, kurus ikdienā un normālos apstākļos žurnālisti var lieki pa muti neviļāt. Tomēr ir brīži, kad putekļi no šīm bruņām (ja tādas ir, protams) jānopurina un jādodas kaujā. Bet to būtu vēlams darīt, pirms tevi atlaiž no darba, un atklāti, ne anonīmi. Ja Mareks Gailītis spiež LTV Ziņu dienesta žurnālistiem nodarboties ar Šlesera PR, tad sabiedrībai ir nepieciešams to uzzināt uzreiz, nevis tad, kad attiecīgo cūcību skaits jau vairs nav uz vienas rokas pirkstiem saskaitāms.

Man personīgi nav nekādu šaubu, ka Gailītis ar to nodarbojas, un atklātībā nākusī informācija ir tikai lieks pierādījums tam, ka LTV Kota vadībā jau gadiem īsteno apzinātu sabiedriskās televīzijas nozīmības reducēšanu, ko var dēvēt arī par reitingu graušanu – talantīgāko radošo komandu („Neprāta cena”,  Artas Ģigas „De Facto”) padzīšana, nepārprotama vēlme patriekt arī Streipu un Domburu, pilnīga nevēlēšanās nodrošināt adekvātu pirmsvēlēšanu laika atspoguļojumu utt.,utjpr.

Jaunākās ziņas no panorāmiešiem ļauj labi saprast, ko LTV vadība domāja, sakot, ka vēlēšanu procesa atspoguļojumu nodrošinās esošo raidījumu ietvaros…

Tāpēc vēlreiz – ir traki skumji, ka Ziņu dienests joprojām sāk runāt par vēlu.

Cik noprotams, nedaudz citāda situācija ir ''Dienā”, kur, iespējams, Sarmītes Ēlertes ēna, ko vietnieks Zaļūksnis tā gribēja iznīdēt, joprojām ir pietiekami liela, lai žurnālistiem pietiktu drosmes pieprasīt nekam nederīgu galveno redaktoru un viņu vietnieku aizvākšanu. Visu cieņu kolēģiem, tomēr var gadīties, ka šādā veidā cenšoties glābt avīzes reputāciju un līdz ar to arī nepazaudēt atlikušos lasītājus, tiks panākts kas cits. Lai kas arī būtu „Dienas” īstie jaunie īpašnieki, nupat viņiem būs tapis gana klārs, ka nav cerību paspēt līdz vēlēšanām sakārtot lietas tā, lai laikraksts, tāpat kā, piemēram, pieminētais Ziņu dienests vai LNT, būtu normāli izmantojams visādu bezreitingu blēžu PR mērķiem. Tāpēc zūd jebkāda motivācija turpināt uzturēt šādu zaudējumus nesošu laikrakstu kaut vai tikai līdz vēlēšanām…

Un šeit nu kolēģiem nepalīdzēs ne drosme, ne sirdsapziņa.

LTV ziņas neviens neslēgs, un tāpēc atgriežos pie sākuma – divos mēnešos, kas atlikuši līdz Svarīgajai Dienai, kolēģiem būs visas iespējas un daudz iemeslu atcerēties visu to, kas mācīts par žurnālistikas pastāvēšanas jēgu. Tauta ar mēslu dakšām ielās nenāks, tikai pašiem būs pierādīt, ka mūsu pastāvēšanai šajā valstī tomēr joprojām ir kāda jēga.

Komentāri (45)

oktaavs 05.08.2010. 20.48

Visi iespējamie cepumi Baibai Strautmanei. Tā viš i..
Žurnālistiem ir jāpierāda, ka viņi nav nicināmi un pērkami žurnaļugas. Ka LTV ziņu dienests nekad nekļūs par vienalga kādas partijas propogandas dienestu.To vajag pateikt skaļi un nepārprotami.
Ir tāda lieta, kā žurnālistu solidaritāte. Arī starptautiskā.Ārzemju žurnālistiem ir liela pieredze, kā iebāzt atpakaļ tās roķeles, kas snaikstās gar neatkarību un vārda brīvību.

+30
-1
Atbildēt

0

Bebrs 05.08.2010. 18.55

Saku godīgi: mēs-skatītāji- tendenciozitāti jutām jau no pirmās viņa iecelšanas dienas. Pavasara “diskusijās” tas jau bija acīm redzams.

+30
-2
Atbildēt

0

laila zirina 05.08.2010. 23.07

Baiba – nepārmet. Uzmundrini, iedvesmo LTV ZD cilvēkus. Un kāpēc nevari vienreiz uzrakstīt to, ka patiesi domā?
Gailītis ir gļēvs kretīns. Tā tas ir un ko tur izlikties, runāt riņķī apkārt.
Šlesers ir farcovščiks – kikbokseris, viņš mauks tik ilgi kamēr kāds neiemauks pretī.

+18
0
Atbildēt

4

    ::Vai cis :: > laila zirina 08.08.2010. 11.44

    Par skārdeni un buldozeru – izcili labi teikts! Pēc jaukās Gailīša kopistiskās uzlielīšanas viss ZD kolektīvs atgādina tādas skārdenes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > laila zirina 06.08.2010. 09.21

    Gailīša profesionālisms izpaudās visā savā pilnībā 13.janvāra notikumos.
    Geste krīt gar zemi bļaudams, ka viņam iemests ar akmeni…viņš tur histērijā skraidīja pa doma laukumu un norāvās….Liepiņa tiešraidē apraudājās un zaudēja spēju vadīt raidījumu.Šis gadījums bij iespējamā žurnālistu zvaigžņu stunda…šādas reportāžas viņus padara slavenus un bagātus…..bet toreiz izskatījās, ka panorāma gribāja lai tas murgs ātrāk beigtos…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    laila zirina > laila zirina 06.08.2010. 10.01

    Man tas liecina tikai par to, ka valstij satraucošos notikumos LTV ZD domā par savu valsti nevis par to, kā izsist sev zvaigžņu stundas labumus. Kāds tur sakaras ar Gailīti es nezinu. Viņš savu valsts apziņu ir konvertējis energy skārdenē.
    Vai esi redzējis skārdeni, kurai pāri pārbraucis buldozers?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > laila zirina 06.08.2010. 13.09

    nu gan šķērsām, vecīt..pie mums tikt par priekšnieku nozīmē lielāka alga, dārgāki krekli..tikšanās ar “lieliem cilvēkiem”…retais to uztver kā papildus pienākumus un papildus atbildību…varu derēt ka glumais gailītis nav ne pirksta pakustinājis lai ZD sagatavotu šādām situācijām..par savu valsti viņi nedomāja…viņi nezināja ko darīt un kā rīkoties…viņi bij panikā!viņiem vajadzēja no zemes izraut ārā vīniņu cienītāju un īsziņu rakstītāju segliņu…lai čalis skaidro kas notiek un ko viņš darīs!Un ja ZD to izdarītu, tad tā būtu viņu zvaigžņu stunda….nedomāju ka viņiem tiešraidē no doma laukuma bij jāreklamē pamperi…
    a ko par gailīti :ar tādiem līdējiem pilna latvija…viņš pat nemaksā to tukšo skārdeni…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu