Glābējsilītē ievietots ceturtais bērniņš • IR.lv

Glābējsilītē ievietots ceturtais bērniņš

34
Jānis Saliņš, F64

Šoreiz Bērnu slimnīcas mediķu aprūpei atstāta dažas dienas veca meitenīte

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas glābējsilītē ceturtdien pulksten 16 ievietots ceturtais bērniņš, vēsta aģentūra LETA. Kā informē Bērnu slimnīcas pārstāvji, tā četras, piecas dienas veca meitenīte, bērniņš ir vesels.

Zīdaiņa svars ir 2,874 kilogrami, garums – 48 centimetri, konstatēja mediķi. Persona, kura ievietoja mazuli silītē, atstājusi autiņbiksīšu komplektu.

Neonataloģijas klīnikas ārste Sandija Stanke teic, ka pēc pirmreizējās apskates meitenīte izskatās vesela un kopta. Viņa ievietota Bērnu slimnīcas 19., jaundzimušo, nodaļā. Par notikušo ir informētas atbildīgās institūcijas.

Rīgas Dzemdību namā aģentūru LETA informēja, ka šogad pirmajos sešos mēnešos slimnīcā pēc dzemdībām atstāti 16 jaundzimušie.

Kā ziņots, glābējsilīte pagājušā gada 8.septembrī speciāli tika ievietota Bērnu slimnīcas klusajā teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu silītē, paliktu anonīms. Pirmais mazulis tur tika atstāts pērn 23.decembrī. Pēc tam 22.februārī tika atstāta viena meitenīte, bet vēl viena meitenīte – 15.aprīlī. Par glābējsilīšu izveidi tiek domāts Latvijas reģionos. Pirmā tiks izvietota Liepājā, vēlāk Daugavpilī un citur.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu