Būs jāpārvērtē Stradiņa slimnīcas loģistikas iepirkums • IR.lv

Būs jāpārvērtē Stradiņa slimnīcas loģistikas iepirkums

17
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Laikraksts vēsta par iepirkumu uzraugu atklātiem būtiskiem pārkāpumiem

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atzinis, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas rīkotajā ''nākotnes slimnīcas'' loģistikas konkursā pieļautie pārkāpumi atzīstami par būtiskiem, tāpēc iestādei iesniegtie piedāvājumi būs jāvērtē atkārtoti, otrdien informē laikraksts "Diena".

Stradiņa slimnīcas iecerētajā jaunbūvē – tā sauktajā "nākotnes slimnīcā" – loģistikas plāns vajadzīgs, lai plānotu pacientu, personāla un medicīnas materiālu plūsmu. Slimnīca plāna sagatavošanai bija izsludinājusi konkursu, šim nolūkam atvēlot vienu miljonu latu. Konkursā uzvarēja apvienība "Solve Consulting Managementberatung Gmbh" un "Gmbh Ebner Hohenauer HC Consult", kas bija gatava plānu izstrādāt par 737 944 latiem.

Šo rezultātu IUB apstrīdēja citi pretendenti – "Ernst & Young Baltic" un "Nordic Healthcare Group Oy", kuri bija diskvalificēti par it kā neatbilstību konkursa nolikuma prasībām. Piemēram, vienam no uzņēmumiem atsauksmē neesot norādīti konkrēti veiktie darbi un laika periodi. IUB atzinis, ka noraidījums ir nepamatots.

IUB vadītājs Andrejs Tiknuss "Dienai" atzinis, ka abu atraidīto uzņēmumu piedāvājumi bijuši ar ievērojami zemāku cenu nekā konkursa uzvarētājam. Slimnīca atteikusies pretendentu piedāvājuma cenas izpaust, jo tas esot komercnoslēpums.

Plānu, tāpat kā jauno būvi, slimnīca grasās apmaksāt par valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem. Jaunajam korpusam pieejamā summa ir 64 miljoni latu. Slimnīcas Attīstības biroja vadītājs Aldis Rozenbergs norādījis, ka loģistikas iepirkums rīkots par administratīvās organizācijas un telpu programmas izstrādi pirms jauno ēku skices projekta izstrādes, lai precīzi plānotu slimnīcas darbības loģistiku, "piemēram, kur atrodas uzņemšana, kur laboratorijas, kur radioloģijas nodaļa, cik māsu nepieciešams Intensīvās terapijas nodaļā". Ieplānotie izdevumi šādam plānam, pēc Rozenberga vērtējuma, neesot lieli.

Pēc tam, kad slimnīca saņēmusi IUB lēmumu par pārkāpumiem iepirkuma procedūrā, Rozenbergs "Dienai" rakstveidā atbildējis, ka "slimnīca šā gada 30.jūlijā izsūtījusi papildu jautājumus "Ernst&Young Baltic" un "Lead Consultants AG"'' un pēc tam vēlreiz pārskatīšot šo pretendentu piedāvājumus. Plāna gatavotāju solīts pasludināt augusta pirmajās nedēļās.

Komentāri (17)

mary75 03.08.2010. 09.11

Ceļam “nākotnes slimnīcu”, kārtējo “zelta tiltu”, par valsts garantētu kredītu, jau saistītu ar molzīgiem skandāliem un naudas izšķērdēšanu, un tas ir valstī, kurā cilvēkiem brīžiem nepieejama pat neatliekamā med. palīdzība, nemaz jau nerunājot par kvalificētu, kurā daudzi nav spējīgi iegādāties pat nepieciešamos medikamentus, kurā ārstēšanās stacionarā izmasā 9 reizes dārgāk, kā Igaunijā.
Cik daudzi tur varēs atļauties ārstēties?
Un tas ir Rozentāles mantojums jau Dombrovska laikā, šķiet, šis te 200 miļj. vērts līgums.
Kad uz to visu skatos, Kafkas darbi man izskatās pēc mācību grāmatas loģikā.
Nu gaidīsim, kad Demakova atkal būs ministre, un sāks celt to koncertzāli uz ūdeņiem, tikai tā mums te vēl trīkst priekš pilnas laimes.

+10
0
Atbildēt

2

    mary75 > mary75 03.08.2010. 11.02

    Latvieši pēc mentalitātes tuvāk krieviem un aziātiem, igauņi – ziemeļvalstīm, tāpēc arī tā dzīvojam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 03.08.2010. 10.31

    Derētu viena atsvaidzinoša filmiņa ,īpaši lablatviešu vēlētājiem, salīdzinot Igaunijas un Latvijas realitātes.Kā varētu dzīvot, un kā dzīvojam pateicoties pāris deģenerātu saujiņu ēstgribai.Varētu sākt ar Meri un sadzīves kombināta biedra Ulmaņa salīdzinošo portretēšanu no 90- ajiem.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 03.08.2010. 09.24

Visticamāk, lai normāli savestu kārtībā slimnīcu (no infrastruktūras viedokļa)uz kādiem 10-15 gadiem – būtu nepieciešami vien pāris miljoni. Protams banānu republikās viss notiek citādāk!

+8
0
Atbildēt

0

putekliic 03.08.2010. 09.56

Vienkāršākai ilustrācijai: valsts budžets ir 5 miljardi Ls, vienas slimnīcas būvei atvēl 200 milj. (ne vienā gadā protams, bet tomēr). Vai tas ir samērīgi un normāli??? Vai tiešām ir samērīgi grūst vienā projektā tādu naudu un pēc tam žēloties, ka trūkst akūtām operācijām, maznodrošināto pacientu ārstēšanas subsidēšai utt.??? Nu, nav taču tas normāli!

+8
0
Atbildēt

2

    Ziemelnieks > putekliic 03.08.2010. 10.04

    Protams, ka tas nav normāli. Godīgi sakot te bija vajadzīga aptauja starp iedzīvotājiem, pacientiem un medicīnas personālu.

    Vai viņi jūt nepieciešamību pēc jauna kompleksa? (te uzreiz parādītos trīs galveno pušu viedoklis – tauta kopumā, pacienti un ārsti!!!)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > putekliic 03.08.2010. 11.47

    Tautas un pacientu viedokli noskaidrot nav nekādas jēgas – atbilde tāpat ir viennozīmīgi prognozējama: vajag visu un vēlams rītdien uz brokastlaiku. Tam ir domāti speciālisti un attiecīgās uzraugošās institūcijas. Šis ir kārtējais gadījums, kurš izskatās pēc kārtīga politiskā lobija un korupcijas produkta. Būvēs vienu megabūvi par simtiem miljonu (daži labi nopelnīs), un tai pat laikā turpināsies īdēšana, ka trūkst naudas kompensējamām zēlēm diabētiķiem un astmatiķiem, “ātrajiem” nev degvielas, lai aizbrauktu pie mirstoša pacienta utt. Cik tas viss ir amorāli un tāpēc pretīgi!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu