Apšaudē Rīgā cietuši pieci cilvēki • IR.lv

Apšaudē Rīgā cietuši pieci cilvēki

23
Elmārs Rudzītis, F64

Ar pneimatisko ieroci mērķtiecīgi sašauts satiksmes autobuss un taksometrs

Pieci cilvēki cietuši apšaudē, ko sestdien, 31.jūlijā, rītā Kalnciema ielā, Rīgā, sarīkojušas pagaidām nenoskaidrotas personas, no automašīnas ar, visticamāk, pneimatisko ieroci sašaujot "Rīgas satiksmes" autobusa un kāda taksometra stiklus, vēstī aģentūra LETA.

Pēc liecinieku stāstītā, pa transportlīdzekļiem mērķtiecīgi šauts no melnas automašīnas "Mercedes-Benz". No autobusa stikla lauskām cietuši divi pasažieri, taksometrā savainoti trīs cilvēki. Visi guvuši vieglus ievainojumus, un medicīniskā palīdzība viņiem sniegta notikuma vietā.

Policija pieļauj, ka šauts ar pneimatisko vai kādu citu ieroci, kas pielāgots šaušanai ar gumijas lodītēm.

Uzbrukums noticis ap plkst.7 no rīta Kalnciema ielā pie veikala "Supernetto". Kā stāstījis "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis, šāvieni izdarīti no kreisās puses uz 22.maršruta autobusu, kas devies uz lidostu. Vienam pasažierim gumijas lode trāpījusi pa krūtīm, cilvēki sagriezušies ar stiklu. Zaķis pieļāva, ka šāvieni nav izdarīti tieši pa autobusu, bet meklēts vienkārši kāds kustīgs mērķis.

Policija sākusi vainīgo personu meklēšanu un notikušā apstākļu skaidrošanu. Sākts kriminālprocess par huligānismu pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas.

Laikraksts "Diena" otrdien raksta, ka melnais "Mercedes", no kura notikusi apšaude,  pieder kādai juridiskai personai. Līdz ar to nebūšot viegli noskaidrot personas, kas atradās automašīnā nozieguma brīdī, jo auto lietotāju loks esot diezgan plašs.

LETA atgādina, ka pērn septembrī Rīgā jaunieši no pneimatiskās šautenes apšaudīja divus trolejbusus, bet šā gada jūnijā kāds pasažieris autobusa salonā izšāva no gāzes pistoles.

Komentāri (23)

dace_ampermane 02.08.2010. 13.25

vai sāk pildīt Urbanoviča aicinājumu?

+5
0
Atbildēt

0

rozaa11 02.08.2010. 20.29

Noķert un iedot pāris tūkstošus piespidu darba stundas.ātri to stulbumu izdzītu āra

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu