Šogad noslīkušo skaits sasniedzis simtu • IR.lv

Šogad noslīkušo skaits sasniedzis simtu

24
Oļesja Sokolova-Godovaņuka, F64

Puse ūdeņos bojāgājušo reģistrēti tieši karstā jūlija laikā

Līvānos piektdien Dubnas upē noslīcis vīrietis, un viens noslīkušais izvilkts no Daugavas Rīgā, līdz ar to šogad ūdeņos bojāgājušo skaits sasniedzis 100, vēsta aģentūra BNS. Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) datiem, jūlijā vien noslīkuši 54 cilvēki.

Abos piektdien reģistrētajos gadījumos VUGD atlicis tikai no ūdens izvilkt cilvēku mirstīgās atliekas – Dubnā izsaukums saņemts, kad vīrietis jau bija noslīcis, bet Rīgā palīdzību lūgusi policija, jo no Daugavas bija jāizvelk jau pirms krietna laiciņa noslīcis cilvēks.

Ātrās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule stāstīja, ka Līvānos noslīkušais 31 gadu vecais vīrietis savam draugam lielījies, ka pārpeldēs upi un lai viņš dodas uz pretējo krastu ar auto biedru sagaidīt. Kad draugs devies uz otru upes krastu, viņš pamanījis, ka peldētājs slīkst un izsaucis glābējus, taču vīrietim viņi vairs nevarēja palīdzēt.

Jau vēstīts, ka lielo noslīkušo skaitu VUGD saista ar karsto laiku un cilvēku vēlmi veldzēties pie ūdens, neievērojot drošību. Daudzi dodas peldēties pārāk pārkarsuši, citi ūdenī metas par spīti alkohola reibumam vai ne īpaši labai prasmei peldēt.

Latvijā nav vienotas noslīkušo uzskaites, un patiesībā ūdeņos bojāgājušo skaits ir lielāks, skaidro glābēji. Tos noslīkušos, ko no ūdens izvelk policija, pašvaldību glābšanas dienesti un līdzcilvēki, VUGD nereģistrē.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu