Draud parādu dēļ ziemā siltumu nepieslēgt • IR.lv

Draud parādu dēļ ziemā siltumu nepieslēgt

20
Andrejs Terentjevs, F64

"Rīgas siltuma" klientu parāds kopumā ir ap septiņiem miljoniem latu

Tāpat kā iepriekš, arī 2010./2011.gada apkures sezonā nenomaksātu parādu dēļ kādām mājām siltumu varētu arī nepiegādāt, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacījis Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

"Droši vien, ka šādi gadījumi būs, tomēr, cik daudz, es nevaru prognozēt. Arī pagājušajā gadā tā ir bijis," viņš teica.

RS klienti par patērēto siltumenerģiju kopumā ir parādā aptuveni septiņus miljonus latu.

Žīgurs norādīja, ka RS darbinieki apmeklē parādniekus un informē par sekām, kādas var būt, ja netiek veikti maksājumi par siltumu. "Vienreiz pat bija kurioza situācija – mūsu komercdirektors, nevienam nesakot, kas viņš ir, aizgāja uz nama iedzīvotāju sapulci, kur stundu klausījās, kā namu pārvaldnieks lamā RS, sakot, ka viss ir samaksāts, bet nelietīgais RS namam nepievieno apkuri. Te pēkšņi mūsu cilvēks pieceļas un saka: "Es esmu RS darbinieks un pastāstīšu patiesību par norēķinu situāciju, to visu pamatojot ar dokumentiem!" Šajā momentā zālē iestājās pilnīgs klusums," stāstīja Žīgurs.

RS ir lielākais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Galvaspilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no tiem 72% ir RS īpašumā.

RS akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, "Dalkia City Heat" – 2%, valsts uzņēmums "Latvenergo" – 0,005%.

Komentāri (20)

andris 31.07.2010. 16.17

Tas gan ir izdevīgs akciju sadalījums valstij :D
Pie velna kāpēc Latvanergo(valsts uzņēmums) ir akcionārs RS(valsts un valsts birokrātijas uzņēmums) akcionārs?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu