Skultē sāk filmēt “Rožu ieleju” • IR.lv

Skultē sāk filmēt “Rožu ieleju”

16
Ieva Čīka, LETA
Ieva Alberte

Aktieris Gundars Āboliņš jaunajā filmā spēlēs zivju uzpircēju

Krievijas filmu studija piektdien uzsākusi mēnesi ilgu darbu pie pilnmetrāžas filmas "Rožu ieleja". Par melodrāmas filmēšanas vietu izvēlēta Skultes jūrmala.

Aktieru ansambli veido gan Krievijas, gan Latvijas aktieri – Ivars Puga, Indra Briķe un Gundars Āboliņš. „Puga būs nejauks tips, Āboliņš – zivju uzpircējs, Briķe – atraitne,” Ir.lv pastāstīja Ingrīda Nagle, filmas "Rožu ieleja'' preses koordinatore.

“Rožu ieleja” ir stāsts par kāda cilvēka centieniem sākt dzīvi no jauna. Viņš dodas pie piekrastes jūrniekiem, kuri dzīvo šodienai un domas par nākotni aizstāj ikdienas darbs. Rožu ielejā miers zūd, kad parādās kāda jauna sieviete.

Scenārija autors ir Oļegs Antonovs, režisors – Dmitrijs Čerkasovs, operators – Andrejs Katorženko. Filmēšana Skultē notiek sadarbībā Latvijas filmu studiju RFS.

Patlaban Skultē top filmēšanas laukums. Filmai nav piesaistes kādam laikmetam, tā risinās zvejnieku ciematā. „Daudz skatu tiks filmēti pie jūras, laivās. Aktieri ir ekstāzē par vietu, te patīk arī jaunākajam aktierim – mazajam Vaņam,” pastāstīja I.Nagle.

Krievijas filmu studijas Forte Fortissimo Films iecere ir vēstīt par cilvēku savstarpējām attiecībām, runāt par trauslo cilvēka jūtu pasauli. Drīzumā tiek solīta arī plašāka informācija par filmas budžetu un pirmizrādes laiku.

Komentāri (16)

tetrapack 30.07.2010. 13.14

Super, es kā reiz domāju, ka vajag vēl kādu filmu par cilvēku savstarpējām attiecībām un trauslo cilvēka jūtu pasauli.

+5
0
Atbildēt

0

itommy_ 30.07.2010. 13.16

Kā un kāpēc tika izvazāta Rīgas kinostudija? Varoņu vārdus un darbus – studijā! Nebūs miera virs šīs valsts, kamēr notikumu secība un darboņu atbildība netiks dokumentāli fiksēta. Tā ir jauno laiku vēsture, un ir īstais laiks kādam ķerties klāt pie izvērtēšanas.

+3
0
Atbildēt

0

putekliic 30.07.2010. 15.23

Par cilvēciskajām attiecībā – tas protams ir skaisti, bet tas, ka nav piesaistes laikmetam, man nepatīk. Tādas filmas ir redzētas un pēc to noskatīšanās paliek tāda kā “mazuma sajūta”. Piesaiste laikmeta ir kā enkurs, kā ietvars, kā saikne ar realo dzīvi, realitāti (kaut arī sen pagājušu). ja tas nav, tad sanāk kā pasaka, kurai nav laika piesasites – vien “sen senos laikos….”. Pie tam arī cilvēciskajās attiecībās attiecīgais laikemts tik daudz ko ienes, kas šajā gadījumā iztrūks.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu