Demisionē Medvedeva padomniece cilvēktiesībās • IR.lv

Demisionē Medvedeva padomniece cilvēktiesībās

17
AFP/LETA

Pamfilovas aiziešana notiek pēc strīdīga likuma pieņemšanas

Piektdien negaidīti par aiziešanu no amata paziņojusi Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva Cilvēktiesību padomes priekšsēdētāja Ella Pamfilova, vēsta LETA-AFP.

"Es esmu iesniegusi atlūgumu aiziešanai no padomes priekšsēdētāja amata," aģentūrai "Interfax" pavēstīja Pamfilova. "Tas ir personīgs lēmums, neviens mani nav piespiedis, tas nenāk pēkšņi. Par aiziešanas iemesliem es pagaidām nerunāšu."

Pamfilova par aiziešanu no padomes paziņoja dienu pēc tam, kad Medvedevs parakstīja neviennozīmīgi vērtēto likumprojektu, kas saskaņā ar cilvēktiesību aizstāvju teikto paplašina padomju laiku VDK pēcteča Federālā drošības dienesta jau tā milzīgo varu.

Šis likumprojekts ļaus Federālajam drošības dienestam oficiāli brīdināt privātpersonas, kuru rīcību kvalificēs kā labvēlīgu apstākļu radīšanu nozieguma izdarīšanai. Cilvēktiesību aizstāvji uzskata, ka šis likumprojekts, kas patiesībā nostādīs drošības dienestu augstāk pa likumu, atgādina padomju laikus, kad dienesta priekštece VDK izmantoja brīdinājumus, lai vajātu disidentus.

Komentāri (17)

andrisskrastins 30.07.2010. 10.55

Vai tiešām negaidīti? Viegli prātu tiek apstiprināts likums, kas praktiski sagrauj jebkuras cilvēktiesības attiecībā uz rīcības brīvību.

Savā ziņā ironiski šķiet dažu cilvēku Lindas Mūrnieces salīdzinājumi ar totalitārisma režīmu – piedodiet, bet pie mums var izsaukt lietas ietvaros. A Krievijā varēs par mazāko zvanu tevi cepināt uz iesma.

+12
0
Atbildēt

1

anita_brauna 30.07.2010. 11.05

Vismaz kādam tur ir sirdsapziņa.

+7
0
Atbildēt

1

    Ziemelnieks > anita_brauna 30.07.2010. 17.49

    Tieši tas ko iedomājos, ka kādam ir nospēlējusi sirsapziņa ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

mary75 30.07.2010. 11.29

Viss likumsakarīgi, kā viņa var būt padomniece prezidentam, kurš pats iesniedz un paraksta tādus likumus?
Bez tam, uz viņu sen tiek izdarīts milzīgs spiediens no dažādu Surkovam un Sečinam stāvošu organizāciju puses, arī pašu krievu lielākai daļai pie vienas vietas gan cilvēktiesības, gan pilsoniska sab., viņai to vajag?

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu