Ieslēdz Baireitu! • IR.lv

Ieslēdz Baireitu!

28

Svētdien, 25.jūlijā plkst.16.55 Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvās tiešraidi no Baireitas festivāla, kurā debitēs latviešu diriģents Andris Nelsons, ziņo LETA.

Nelsons diriģēs Riharda Vāgnera bruņinieku sāgu "Loengrīns". Galvenajās lomās būs izcili dziedātāji no Vācijas – tenors Jonass Kaufmans un soprāns Anete Daša.

Uz Baireitas festivālu gluži kā svētceļojumā ik gadu dodas daudzi Riharda Vāgnera daiļrades cienītāji, iegādājoties biļetes pat desmit gadus uz priekšu. Latvijas radio 3 "Klasikas" klausītāji šopēcpusdien šajā ceļojumā varēs doties, neizejot no mājām vai pat sēžot automašīnā.

Latvijas Radio 3 "Klasika" translācijas starpbrīžos Ināra Ancāne un Guntars Pupa vedīs neklātienes ekskursijā pa Baireitu un būs arī telefonintervija ar diriģentu Andri Nelsonu.

Kā ziņots, ikgadējais mēnesi ilgais tikai Vāgnera mūzikai veltītais festivāls 99.reizi sāksies svētdien un būs pirmais kopš komponista 90 gadus vecā mazdēla un bijušā festivāla šefa Volfganga Vāgnera nāves šā gada sākumā.

Ar nepacietību gaidītais 69 gadus vecā dumpīgā vācu režisora Hansa Neienfelsa "Loengrīna" inscenējums ir pirmais jauniestudējums, kas pēdējo divu gadu laikā tiks uzvests uz Baireitas slavenā "Festspielhaus" teātra skatuves.

Baireitas festivāla biļetes ir vienas no "karstākajām" operas un klasiskās mūzikas pasaulē un tiek pasūtītas desmit un vairāk gadu iepriekš.

Festivāls vienmēr notiek no 25.jūlija līdz 28.augustam, un greznajā atklāšanas pirmizrādē pēc tradīcijas ierodas Vācijas sociālā un politiskā elite. Festivālā plānotas kopskaitā 30 izrādes.

Komentāri (28)

ilmisimo 25.07.2010. 21.27

5dien Vāgneras ielas Lillah satiku Loengrīnu. Bij jau stingrās burās un teicās emigrēt uz Venus kalnu. Pie Tanheizera.Taizels jau tur esuot priekšā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu