Danču diena sestdiena • IR.lv

Danču diena sestdiena

5
Publicitātes foto

Sestdien, 24.jūlijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā norisināsies Danču diena, informē muzeja pārstāvji.

Danču diena veltīta latvju dančiem un seno zaļumbaļļu tradīcijām. Daba un mūzika ir zaļumbaļļu burvības pamatā, Brīvdabas muzejā to iespējams baudīt neizbraucot no Rīgas.

Lai dancot mācītos, vispirms jāiepazīst paši pamati – dancotāju apavi un mūzikas instrumenti, tāpēc no  plkst.13.00 Saiešanas namā būs skatāma izstāde “Par un ap dančiem”.

No plkst.15.00 Vidzemes un Kurzemes zemnieka sētās, kā arī Valmieras skolas pagalmā sen aizmirstus un jaunus deju soļus mācīs un zaļumballei  dancotājus gatavos Rīgas danču kluba dejotāji.

Plkst.17.00 Vidzemes estrādē būs skatāma par latviešu oriģināldramaturģijas pirmo darbu uzskatāmā J.Alunāna 1869. gadā sarakstītā luga “Paša audzināts” teātra studijas “Rampa” izpildījumā.

No plkst.18.00- 20.00 kopā ar Rīgas Danču kluba kapelu un dejotājiem pie Vidzemes estrādes norisināsies danču zaļumballe “Cits ar vīzēm, cits ar kurpēm, cits ar basām kājām…”.

Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja biļetes – 2 LVL pieaugušajiem, 1 LVL studentiem un 0,50 LVL skolēniem un pensionāriem.

 

Komentāri (5)

ilmisimo 24.07.2010. 07.13

J.Alunāna 1869. gadā sarakstītā luga “Paša audzināts” visās galvenajās luomās PLL aktīvs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu