Rīgā vīrietis noslīkst pēc gulbja uzbrukuma • IR.lv

Rīgā vīrietis noslīkst pēc gulbja uzbrukuma

36
Aigars Eglīte, F64

Sieviete piepeldējusi pārāk tuvu gulbja ligzdai, vīrs centies viņu glābt

Rīgā, Sarkandaugavā netālu no Kundziņsalas trešdien pēc gulbja uzbrukuma noslīcis peldētājs, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informāciju, ziņo BNS.

LETA ziņo, ka nelaimes gadījums noticis, kad vīrieša sieva – sieviete pēdējā grūtniecības mēnesī – piepeldējusi pārāk tuvu gulbja ligzdai un putns meties viņai virsū. Vīrietis meties palīgā savai sievai, bet gulbis uzbrucis arī viņam. Nespēdams atbrīvoties no gulbja uzbrukumiem, vīrietis pakļuvis zem ūdens un noslīcis. Lai gan vīrietis savlaicīgi izvilkts krastā, viņu neizdevās glābt.

Policija brīdina, ka no gulbjiem labāk piesargāties, jo viņi mēdz būt agresīvi un ļoti uzmācīgi putni.

Savukārt Salacgrīvā pie mājām "Ērgļi" Salacas upē uzpeldējis iepriekš noslīcis cilvēks. Vēl Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests turpināja meklēt pirmdien Ventspilī noslīkušo cilvēku, taču viņš tā arī netika atrasts.

Šajā nedēļas nogalē Latvijā noslīkuši 17 cilvēki, arī pirmdien Ventspilī noslīka kāds jaunietis. Glābšanas dienesta apkopotā informācija liecina, ka kopā Latvijā šosezon ūdenskrātuvēs noslīkuši vismaz 84 cilvēki.

Komentāri (36)

vupats 22.07.2010. 11.17

Sirsnīgi, jo sirsnīgi iesaku jau šovakar pat KONKRĒTI TEV – NEZINĪTI, uzmeklēt kādu gulbju ligzdu un visu šo gājienu atkārtot pašam.
Cerams, tad tu arī uzzzināsi, vai pieaudzis gulbis IR, vai NAV krokodils. Ja būsi spējigs, ceru, ka rīt šeit padalīsies ar iespaidiem.
Vai sarunāts?

+10
0
Atbildēt

0

disassociative 22.07.2010. 10.19

Gulbji ir agresīvi putni, it sevišķi tad, ja ir mazuļi. Tēviņš savu ģimeni ļoti sargā. Ja tuvumā ir gulbja ligzda un putnam likās, ka mazuļi ir apdraudēti, tēviņš nedomājot uzbrūk. Iespējams, ka šoreiz bijusi līdzīga situācija.

+8
-1
Atbildēt

0

ieva_sture 22.07.2010. 11.18

Kāpēc ir.lv turpina regulāri (pār-)publicēt šīs delfu un tvnet līmeņa ziņas? Vismaz būtu ielikuši to informāciju plašākā kontekstā, citādi pēdējā laikā to vien te dara, kā skaita slīkoņus.

+9
-4
Atbildēt

6

    ieva_sture > ieva_sture 22.07.2010. 14.29

    Pecisk šajā gadījumā ir dzīvnieku neredzējušs un mazlasošs :) jo pirms sastapšanās ar gulbju agresiju dabā, es ar to ļoti daudz biju saskāries literatūrā. Pēdējoreiz dabā par gulbja knābja spēku pārliecinājos pirmdien Cēsu parkā, kur ar salātiem barojām melnos gulbjus ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ieva_sture > ieva_sture 22.07.2010. 12.53

    Piekrītu par izglītošanas nepieciešamību, taču izglītošanai labāk izvēlēties populārākus “kanālus” ir.lv vietā. Cik tad daudz cilvēku no attiecīgās auditorijas (mazizglītotie, dabu/dzīvniekus neredzējušie, par savu drošību nedomājošie, pārgalvīgie) šeit apgrozās?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    pauls > ieva_sture 22.07.2010. 11.56

    Komentāri arī to pašu portālu līmenī. Gadījums traģisks, bet te visi tikai k**ā, kurš, lūk, vainīgs. Skumji.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > ieva_sture 22.07.2010. 15.04

    Nu re, tātad tomēr ir arī tādi auditorijā. :) Man, piemēram, šī ir pirmā sastapšanās ar gulbju agresiju vispār, neesmu par to ne lasījis, ne dzīvē sastapies. Nevar jau izlasīt visu par visu, un, ja arī praktiskas pieredzes nav — no kā tad lai mācās, ja ne no sadzīves? Žēl, protams, ka mācība nāk no citu ciešanām, bet gadās arī tā…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > ieva_sture 22.07.2010. 14.09

    Pie kuras kategorijas tad tu pieskaitītu pecisk? :P Manuprāt, viņš ir kopumā gudrs un sakarīgs cilvēks, bet redz, ka tomēr nespēja saprast, kā gulbis var noslīcināt cilvēku. Domā, ka viņš tāds vienīgais? Protams, gribās jau, lai pasaule būtu melnbalta, vinnētu vienmēr labais, zaudētu vienmēr sliktais un nomirtu tikai stulbie savas vainas dēļ, bet realitāte ir tāda, ka burvju triku mākslinieku vieglākie upuri ir cilvēki ar doktora grādu un pat visattapīgākajam cilvēkam gadās brīži, kad kaut kas netiek izdomāts līdz galam. Tāpēc, kad šādas traģēdijas notiek, par to ir jāzina, un, manuprāt, pēc iespējas plašāk. Arī ir.lv auditorijā. Ja ne cita iemeslā dēļ, tad kaut vai tāpēc, lai būtu uz ko atsaukties, kad nākamreiz kāds mēģinās uzstāt, ka par dažām kaijām blakus peldvietai uztraucas vien mīkstie un idioti.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > ieva_sture 22.07.2010. 12.16

    pecisk komentārs ir atbilde tev — cilvēki šīs lietas nezina. Domā, ka gulbis ir kaut kāds dekoratīvs augs, nevis tāds pats potenciāli agresīvs un bīstams dzīvnieks kā jebkurš suns. Piekrītu, ka “nedēļas nogalē noslīka N cilvēki” rakstiem ir 0 jēgas, bet šis varbūt kādam liks aizdomāties. Gan par “bailīgo putnu” dabu, gan par ģimenes mīlestību, kas liek upurēties bērna un sievas dēļ.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu