Taksometros izsniegs tikai čekus • IR.lv

Taksometros izsniegs tikai čekus

31
Kristaps Kuhaļskis, F64
Indra Sprance

Valdība atļauj tikai kases čeku izsniegšanu, lai novērstu iespējamu krāpšanos

Nolūkā novērst taksometru vadītāju krāpšanos, valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos, paredzot prasību no nākamā gada 1.janvāra visos taksometros izsniegt tikai elektroniskos kases čekus par pasažieru pārvadāšanu.

Kā skaidro Satiksmes ministrija (SM), līdz šim taksometros izsniedza čekus vai kvītis, taču bieži vien pasažieriem tika izsniegtas jau iepriekš aizpildītas kvītis, norādot neprecīzu, sagrozītu informāciju. Noteikumu projekta mērķis ir novērst taksometru vadītāju krāpšanās iespējas, pasažieriem piemērojot neatbilstīgus tarifus, jo kases čekā ir iekļauta detalizēta informācija gan par saņemtajiem pakalpojumiem, gan arī par tiem iekasējamo maksu.

“Ņemot vērā šīs problēmas, ja brauciena beigas tiktu fiksētas ar automātisku elektroniskā čeka izdruku no skaitītāja, pasažierim būtu nodrošināta iespēja saņemt patiesu informāciju par sniegto pakalpojumu, bet kontrolējošajām iestādēm konfliktu gadījumā būtu nodrošināta iespēja konstatēt patieso situāciju un sodīt vainīgo personu. Vienlaicīgi elektroniskā uzskaite uzlabotu nodokļu administrēšanu,” norāda SM.

SM uzsver, ka patlaban spēkā esošais regulējums pietiekami nenovērš krāpniecisku darbību iespējamību un neaizsargā pasažieri kā pakalpojuma ņēmēju.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu