''airBaltic'' tomēr vērsīsies tiesā pret lidostu • IR.lv

''airBaltic'' tomēr vērsīsies tiesā pret lidostu

13
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Lidsabiedrības neesot saņēmusi konstruktīvus priekšlikumus konflikta risināšanai

Nacionālā aviokompānija "airBaltic" no lidostas "Rīga" neesot saņēmusi “konstruktīvus priekšlikumus” samilzušā konflikta risināšanai, līdz ar to otrdien tiks iesniegta prasība tiesā par pasažieru apkalpošanas izmaksām lidostā, Ir.lv sacīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Vanags skaidroja, ka "airBaltic" sākotnēji priekšlikumus no lidostas gaidījis līdz otrdienas plkst.12, vēlāk termiņš pagarināts līdz plkst.14, bet, tā kā konstruktīvu priekšlikumu neesot bijis, tad nolemts jau otrdien iesniegt prasību tiesā.

Kā ziņots, lidosta jau pirmdien Rīgas apgabaltiesā iesniedza prasību par vairāk nekā 2,5 miljonu latu parāda piedziņu no "airBaltic", kas par dažādiem saimnieciskajiem līgumiem veidojies no 2009.gada beigām. Lidosta lūdz tiesu noteikt prasības nodrošinājumu, apķīlājot maksājumus, kuri pienākas "airBaltic" no trešajām personām, naudas līdzekļus kredītiestādēs un citās finanšu institūcijās.

Pēc “airBaltic” pārstāvju iepriekš stāstītā, lidsabiedrības pretenzijas rada mazāki pasažieru apkalpošanas tarifi, kas Rīgas lidostā esot spēkā aviokompānijai “Ryanair”. Līgums ar zemo cenu lidsabiedrību ir konfidenciāls, tāpēc lidosta šo informāciju nekomentē.

Satiksmes ministrija, valsts daļu turētāja lidostā un ''airBaltic'', paziņojusi, kas šis ir saimniecisks strīds, kurā tā nejauksies. Konkurences padome lēmumu par to, vai lidsabiedrības "airBaltic" un lidosta "Rīga" strīdā tiks ierosināta lieta par nevienlīdzīgu konkurenci, varētu pieņemt 5.augustā.

Komentāri (13)

Janis 20.07.2010. 17.07

Vaij, nabaga Air Baltic, nav saņēmuši priekšlikumus.
Ko nu darīt, kā dzīvot?!..

Varbūt Flika u.c. personu algas tomēr bija par lielu ko?
Uzņēmums, kas nevar samaksāt īri, parasti algas nepalielina, vai ne?

+3
0
Atbildēt

0

snjuu 20.07.2010. 17.49

Šoreiz jau laikam šiem ir taisnība…

+2
0
Atbildēt

0

baiba_kacena 20.07.2010. 22.21

Vot, idioti – zem viena jumta nodzīvojuši cik jau tur “n-tos” gadus, bet laikam tāda sajūta, ka apnikuši viens otram tur laikam, ka tiesā jāsūdz :D

+1
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > baiba_kacena 21.07.2010. 12.14

    Fliks taisa bezmaksas PR. Es ceru, ka vienudien viņam tas maksās… ar amatu. Jā, bizness ir nežēlīgs, bet ir arī kaut kādas ētikas normas. Un viena no tām- nespļaut akā, no kuras pats dzer.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu