Vienas dienas laikā pieci noslīkušie • IR.lv

Vienas dienas laikā pieci noslīkušie

29
Aigars Eglīte, F64

Daugavpils rajonā trīs gadus vecu meiteni no noslīkšanas izglābj piektās klases skolniece

Piektdien Latvijas ezeros un upēs noslīkuši pieci cilvēki un tas ir lielākais vienā dienā noslīkušo skaits šogad, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informāciju, ziņo BNS.

Noslīkušie meklēti un atrasti Balvu novada Pērkonu ezerā, dīķī pie lidostas "Spilve", Viļānu novadā Maltas upē, Ventspilī Ventā un Jēkabpils novadā Daugavā. Saņemts izsaukums arī par vīrieti, kurš aizgājis peldēties Dambjapurva ezerā, bet nav atgriezies, taču vēlāk izrādījies, ka viņš ir sveiks un vesels un devies uz mājām.

Savukārt Daugavpils rajonā Tropu ezerā piektdien trīs gadus vecu meiteni no noslīkšanas izglābusi piektās klases skolniece. Slīkstošās meitenes māte bijusi blakus esošajā kafejnīcā, kamēr bērns spēlējies pie ūdens, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Karstais laiks iedzīvotājus vedina doties peldēties dažādās ūdenskrātuvēs un krietni palielina noslīkušo skaitu. Pagājušajā nedēļas nogalē ūdens paņēma astoņu cilvēku dzīvības, bet kopumā šogad noslīkuši vairāk nekā 76 cilvēki. Jūlijā vien no ūdens izvilkti 29 noslīkušie. Patiesībā noslīkušo skaits ir lielāks, jo iepriekš minētais skaitlis ir tas, ko reģistrējis VUGD, taču noslīkušos no ūdens izvelk arī policija, pašvaldību glābšanas dienesti un aculiecinieki.

Komentāri (29)

raimonds_bossltd 18.07.2010. 21.19

Nu ko, jāiesaista Zivtiņš. Noslīkušo skaits, protams, nemazināsies, drīzāk “slīcēju glābēji” šad tad paši kādu noslīcinās, toties peldētgribētāji, dodoties ūdenī, raustīsies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu