"Facebook" lietotāju skaits sasniedz 500 miljonus • IR.lv

"Facebook" lietotāju skaits sasniedz 500 miljonus

35
AFP/LETA

Sociālā tīkla lietotāju skaits strauji pieaug, „Facebook” gatavojas svinībām

Viens no lielākajiem veiksmes stāstiem internetā – sociālais tīkls "Facebook" – šinīs dienās sasniegs 500 miljonu lietotāju skaitu, atsaucoties uz informācijas tehnoloģiju portālu "TechCrunch", vēsta LETA. Sociālais tīkls tikai pirms pieciem mēnešiem sasniedza 400 miljonu lietotāju skaitu, un lēciens no 300 miljoniem līdz 400 miljoniem arī prasīja tikai piecus mēnešus.

"Facebook" jau sācis gatavoties šī sasnieguma atzīmēšanai, lūdzot savus darbiniekus veidot savu attēlu fotokolāžu un izsakot pateicību lietotājiem.

Kā izriet no informācijas internetā, "Facebook" sācis darboties 2004.gada pavasarī kā ASV Hārvardas universitātes otrā kursa studenta Marka Zukerberga (attēlā) un citu jauniešu projekts. Zukerbergs bija gājis elitārā privātskolā "Phillips Exeter Academy", kas jau ilgāku laiku publicēja fotogrāfiju grāmatu ar visu skolēnu un skolotāju attēliem, lai viens otru varētu atpazīt. Skolēnu aprindās gadagrāmatu iesauca par "face book" (seju grāmatu), no kurienes arī radās sociālā tīkla nosaukums. Sākotnēji "Facebook" bija atvērts tikai Hārvardas studentiem, vēlāk to atvēra arī citām universitātēm.

Tiek prognozēts, ka uzņēmums, kam pieder "Facebook", šogad ieņems 1,1 miljardu dolāru (638 miljonus latu).

Komentāri (35)

пацанчик 17.07.2010. 23.04

No sākuma viss ir interesanti,bet pēc tam apnīk.Biju arī draugos,bet tad apnika un deletējos.Nets ir baigais laika zaglis.

+3
-1
Atbildēt

0

inga_vanaga 18.07.2010. 13.37

Kāpēc šodien ir.lv nav atrodams neviens raksts par Twitter, bet tikai par Facebook?

0
0
Atbildēt

0

kristineim 17.07.2010. 20.13

Ir kas īpašs FaceBook’ā?
Tā ka par daudz to sociālo tīklu.

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu