Nākamnedēļ sāks kalt Igaunijas eiromonētas • IR.lv

Nākamnedēļ sāks kalt Igaunijas eiromonētas

26
AFP/LETA

Somijā izgatavos 600 tonnu eiromonētu

Nākamnedēļ Somijas monētu kaltuve sāks izgatavot Igaunijas eiromonētas, atsaucoties uz portālu "Postimees", ziņo LETA. Igaunijas plašsaziņas līdzekļi iepriekš rakstīja, ka no Somijas Igaunijā tiks nogādātas aptuveni 600 tonnu eiromonētu.

Līguma summu Somijas puse neizpauž. Vantā monētu kaltuves izpilddirektors Pauls Gustafsons norādījis, ka eiropasūtījumi ir nozīmīgi projekti, ar kuriem ne visas Eiropas monētu kaltuves tiek galā.

Igaunijas kronas kursu attiecībā pret eiro Eiropas Padome noteica otrdien – viena eiro vērtība būs 15,65 kronas. Otrdien Eiropas Savienības finanšu ministri arī pieņēma galīgo lēmumu par Igaunijas pievienošanos eiro zonai. Šo lēmumu atzinīgi novērtējis Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

"Iestāšanās eiro zonā Igaunijai nozīmē ieviest vienu no pasaules lielākajām valūtām. Atkārtoju, ka tā nav panaceja visu mūsu problēmu atrisināšanai un galīgai glābšanai no lejupslīdes. Eiro piešķirs Igaunijas ekonomikai stabilitāti un, kas ir ļoti svarīgi, Igaunija parādīs, ka ir uzticama partnere un ļoti ietekmīgas ekonomiskās zonas daļa," norādīja Ilvess.

Komentāri (26)

shefere 14.07.2010. 22.41

Skauž. Lietuva savulaik pirmā pasludināja neatkarību, tagad igauņi pirmie ievieš eiro. A kas mums? Mums toties dārgākais tilts, Jaunais Vilnis un Ziemassvētku egle.

+3
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > shefere 15.07.2010. 09.26

    Plastmasas Ziemassvētku egle vasarā:(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > shefere 15.07.2010. 18.07

    Tik un tā glabāšu 5 kronu banknoti ar sava kadreizēja drauga Paula Keresa attēlu. Nabagmājai Latvijai nebija cilvēku, kurus likt uz naudas. Vērtīgāki bija krupji, govis, zivis, odi un nezin kas vēl. Protams Latvijai bija un ir izcili cilvēki. Bet latvijiešu tumsoņas, pat šeit IR uzreiz, ja runā par Ozoliņu, iedomājās tikai hokejistu. Bet vai latvieši zina kas bija 6. Rīgas kājinieku pulka virsleitnants Kārlis Kļava? Vai kas ir Ēriks Hils? Un Juris Hartmanis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu