LTV: Dinamo translācijām valsts naudu netērēsim • IR.lv

LTV: Dinamo translācijām valsts naudu netērēsim

35
Romāns Kokšarovs, F64

Komerctelevīzijas pieļauj, ka LTV hokeja spēļu tiešraidēm varētu tērēt arī valsts finansējumu

Latvijas Televīzijai (LTV) nākamās sezonas Rīgas Dinamo un Kontinetālās hokeja līgas pārraižu nodrošināšanai nepieciešami vairāk nekā 350 000 latu. Lai arī LTV apgalvo, ka valsts nauda šim mērķim netiks tērēta un tiks piesaistīti sponsori, komerctelevīziju pārstāvji ir neizpratnē, kāpēc tiesības rādīt spēles ieguvusi tieši LTV un pieļauj, ka sabiedriskā televīzija būs spiesta izmantot arī valsts finansējumu, trešdien raksta “Neatkarīgā”.

“Šajā darījumā LTV budžets nebūs iesaistīts. Tas ir tīrs darījums. Mēs esam izrēķinājuši, cik šis darījums izmaksās. Šodien sāksim meklēt sponsoru partneri. Visus līdzekļus savāksim no reklāmām,” pārliecināts LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Latvijas Raidorganizāciju apvienības izpilddirektore Gunta Līdaka gan laikrakstam norādījusi, ka 350 000 latu par spēļu translāciju atpelnīt nav iespējams. “Kaut kādā brīdī LTV atkal prasīs finansējumu no budžeta, lai šajā gadījumā segtu hokeja pārraidīšanas tiesību izmaksas,” uzskata Līdaka.

Par Rīgas Dinamo spēļu translēšanas tiesībām cīnijās arī TV3, taču no viņu piedāvājuma, kas bijis lielāks par LTV solīto licences maksu, Dinamo atteicies. “Neviens nav izskaidrojis, aiz kādiem nosacījumiem un kāpēc licences ieguva LTV,” pauž TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena.

Komentāri (35)

IneseT 14.07.2010. 10.13

šis ir tipisks komercetelevīzijas produkts – komerciāla sporta veida atrādīšana ar biežām reklāmas pauzēm. nu kāpēc vienā auditorijā Kots sauc LTV par sabiedrisko mediju, bet citā grib sajusties kā krutā kanāla īpašnieks, kurš var atļauties pusmiljonu eiro tērēt par krievu hoķa translācijām…

+6
-1
Atbildēt

6

    sivrita > IneseT 14.07.2010. 18.24

    SKEPSE

    nu Tu muļķības runā…

    pirmkārt, ja Tu pats neskaties un Tev hokejs riebj tad nav ko savu žulti izkratīt…

    krievu hoķis… Rigas Dainamo spēlē Latvijas hokejisti un daži no Eiropas vai ziemeļamerikas… neviena spelētāja no Krievijas…

    ja runāam par naudu… tad tikai japriecājas, ka mums kāds to naudu dod, jo Latvijas valsts diemžēl sportu neatbalsta… un savādāk Latvijā augsta līmeņa sporta nemaz nebūtu… neko darīt, ka tur tādi cilvēki saslējusies apkārt, ja naudu dotu mūsu valsts uzņēmumi, kas viņiem ie kapeikas… tad vadība varetu būt arī cienījamaki cilveki…

    mūsu valsts nesaprot, ka augsta līmeņa sports taa ir investīcija nevis naudaas šķiešana

    reklāmas katrā periodā ir tikai oficiālās reklāmas minūtes… un nav nekada sakara ar komerc TV… Lielbritānijā BBC translē visus Britānijā iecienītos sporta veidus…

    ja runājam par augsta līmeņa sportu kā tādu tad nu skumji, ja Tu nesaproti tā pozitīvo ietekmi uz jaunatni…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > IneseT 14.07.2010. 13.11

    Hokeja translāciju laikā nemaz tik daudz to reklāmu nav, katra perioda 6 un 12 minūte. Kas attiecas uz dīcošajiem kretīniem, tad pēc KHL žurnālistu un apskatnieku novērtējuma, Rīgas Dinamo ir vienīgā komanda KHL, kura darbojas pēc profesionāla menedžmenta principiem. Komandai ir labākā sadarbība ar faniem un arī LTV ir izcēlusies, jo atzīmēta kā kvalitatīvākā translētāja.
    Paliek lielais jautājums, ja jau LTV vvar mosmelt no komercTV komercprojektus vai tomēr nevajadzētu padalīties ar sabiedrisko pasūtījumu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > IneseT 14.07.2010. 10.51

    Kādu pusmiljonu tērēt??? Ieguldīt un tērēt ir dažādas lietas. Ņemot vērā reitingus, es nedomāju, ka reklāmas cena uz hokeja spēlēm būs mazāka par 10Ls/s. Tātad pārdodot 10 minūtes reklāmas laika cipari jau ir pa nullēm. Parasti gan kopējais rekāmas daudzums vienā spēlē ir stipri lielāks par 10 min. Un šeit jau veidojas peļņa. Protams, šie ir ļoti primitīvi un apteveni aprēķini, bet apgalvojums par valsts naudas bezjēdzīgu tērēšanu ir daudz, daudz primitīvāks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > IneseT 14.07.2010. 19.37

    to: Toms Blumbergs
    pirmkārt – kas tev daļas gar manu žulti – gribu & leju! :)
    otrkārt – komercsporta pozitīvā ietekme uz jaunatni – ķatrs urlēns no Purčika sapņo pelnīt 10 tūkstošus mēnesī un pēc spēlēm tusēt pa klubiem un pohains ierasties treniņos.
    nesaprotu kamdēļ būtu valsts uzņēmumiem jāšķiež nauda algojot leģionārus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ingus > IneseT 14.07.2010. 10.20

    Vācijas sabiedriskās televīzijas kanāli ARD un ZDF regulāri rāda vācu futbola klubu spēles Eiropas kausos, jo šīm spēlēm ir ļoti augsti reitingi un televīzijai tas ir izdevīgi. Tieši tāpat arī jebkuru Vācijas izlases spēli lai kūr arī tā spēletu. LTV darbība ir loģiska, jo šīm spēlēm ir ļoti augsti reitingi.

    Un gribētos tevi palabot :) tas ir attieksmes jautājums vai krievu hoķis vai skatīties, kā mūsējie “sit” krievus it sevišķi sirpj āmurotos Sanktpēterburgas SKA ir tīri patīkami :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > IneseT 14.07.2010. 10.41

    protams ka attieksmes jautājums, zinot kādas ‘presonības’ bīdījušas šo Динамо Риги projektu, kuri devuši naudiņu un kuriem vēl netrūkst kauna dīkt no valsts atbalstu lai celtu kārtējo arēnu… man tiešām riebj šāds hokejs. žēl skatīties kā krustdēls fano un skatās šīs dārgās polit-spēlītes, bet lai jau mazajiem ir par ko just līdzi.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Eliks 14.07.2010. 11.23

Gribētu uz šo lietu paskatīties no citas puses. Sports LTV aizņem neproporcionāli ilgu raidlaiku. Faktiski LTV7 kļuvis par sporta pārraižu kanālu. Šodien, piemēram, 2 stundas varam skatīties 2008.g.Pekinas Olimpiskās spēles. Normāli? Es tā nedomāju. Kur paliek kultūra? Cik ilgs raidlaiks atvēlēts šai jomai? Pēc manām domām tieši kultūras un izglītojošajiem raidījumiem jābūt SABIEDRISKĀS TV prioritātei. Bet cik tādu mums ir? 100 g un … viss. Salīdzinot ar sportam atvēlēto laiku, smieklīgi maz.

+4
-2
Atbildēt

5

    IneseT > Eliks 14.07.2010. 11.34

    nu LTV7 jau tā orientācija uz sportu un dažādiem nenopietniem tīņu raidījumiem bij koncepcijā. tad vēl filmas vakaros. tā ka nevajag meklēt tajā kanālā to, kas tur nav paredzēts.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    sivrita > Eliks 14.07.2010. 18.41

    Anda Vale

    cienītā… cik tad daudz tu skaties to LTV? domaju, ka gauzi maz… es pat teiktu, ka tikai tos 1oo gramus…

    ja Tu paskatītos LTV vairak… īpasi LTV1 tad nu tu redzētu, ka tur ir daudz gan kultūras, gan izglītojoso raidījumu…

    Tu vienkārši komente to ko pati nemaz nezini… tas nav smuki…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ktk > Eliks 15.07.2010. 02.47

    . tā ka nevajag meklēt tajā kanālā to, kas tur nav paredzēts. >>>>
    Jeb preciizaak – shaads kanaals nav vajadziigs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ingus > Eliks 14.07.2010. 12.41

    Tur ir viens cits apstāklis, ja tu nopērc tiesības raidīt sporta pasākumu, tad tās sacensības vari rādīt kaut vai 10 reizes. Ar filmām un kultūras programmām tā nav tur tev jāmaksā par katru reizi.
    Tā kā šobrīd LTV nav ar ko aizpildīt programmu tad acīmredzot tāpēc arī ir izvēlēts šāds variants.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > Eliks 14.07.2010. 11.50

    Lai cik tas nebūtu bēdīgi, bet IMHO sporta un kultūras raidījumu daudzums ir tieši proporcionāls pašu pasākumu daudzumam un kvalitātei. Diemžēl realitāte ir tāda, ka nav jau īsti ko vairāk par tiem 100 gramiem rādīt. :( Ja vēlies paklausīties Juilliard String Quartet, ieslēdz Mezzo. Uz LTV7 neceri. :P

    P.S. Ko tu domā ar izglītojošajiem raidijumiem? Konkurēt ar Discowery un NatGeo??? Vai infantīli no ekrāna stāstīt, ka papīrīti zemē mest ir slikti un ātrums nogalina???

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ingus 14.07.2010. 10.16

Nu pag Tv3 diez gan skaidri pateica, ka spēles rādīs Viasat Sport Baltic, ko redz pārsvarā tikai Viasat klienti un dažu Rīgas kabeļtīklu abonenti. Savukārt iekš LTV7 Dinamo sponsoru reklāmas katru spēli redzēs vieni 200-300 tūkstoši skatītāju (ja man atmiņa neviļ aptuvenais spēļu reitings iepriekšējā sezonā). Protams, ka hokeja klubam šajā gadījumā bija izdevīgāks zemākais piedāvājums, jo tas nodrošina lielāku auditoriju. Arī līdzjutējiem labāk, un lai Līdaka nesaka, ka nevar atpelnīt, ņemot vērā šo spēļu vājprātīgo popularitāti :D manuprāt atpelnīt varēs un kā vēl :)

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu