Garšīgs varoņdarbs • IR.lv

Garšīgs varoņdarbs

4
Tautas deju lielkoncerts Deja kāpj debesīs Daugavas stadionā. Foto — LETA
Pauls Bankovskis

Neraugoties uz karstumu un lietu, skolēnu dziesmu svētki ir izdevušies, uzskata bērnu vecāki, dalībnieki un skatītāji

Tas ir varoņdarbs, – par X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem saka Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš. Viņš apmeklējis deju lielkoncertu Deja kāpj debesīs, kurā piedalījušies dēli. Emocionāli spēcīgākais pārdzīvojums Daudziņam bijis svētku gājiena laikā. «Nav runa par karstumu, bet par tik daudziem cilvēkiem tautastērpos pilsētā. Mūsdienās arī tas ir liels varoņdarbs. Bija ārkārtīgi aizkustinoši redzēt cilvēkus no tāliem Latvijas novadiem, atbraukušus uz Rīgu, uzposušos.»

Šogad īpaša vērība tika veltīta dalībnieku labsajūtai – presē tika apspriesta bērnu ēdināšanas kvalitāte, labsajūta lietū un karstumā, nakstmītņu ērtības un rūpes par veselību. Komentējot vecāku raizes un dažādas sūdzības, putnu pētnieks un svētku dalībnieku tēvs Kaspars Funts saka: «Viss organizatoriski bija ideāli, bērniem bija pieejams ūdens karstumā neierobežotā daudzumā, mēģinājumu starplaikā viņus veda ēnā, ugunsdzēsēji laistīja ar ūdeni, ēdināja izcili, viņi mājās man tikai arbūzu uzēda, un tā sanāca, ka svētki bija kā sociālā atbalsta programma vecākiem. Vienu vakaru es vēl vakariņas paēdu no tā, kas bija palicis pāri puikam, un viss bija garšīgi. Vienkārši, bet garšīgi.»

«Šādi svētki pilnīgi noteikti ir neveselīgi,» smiedamies saka Vilis Daudziņš, taču piebilst, ka visas grūtības un pūles noteikti atsver gandarījums par paveikto. «Var tikai iztēloties, kāda sajūta svētkos ir, piemēram, deju virsvadītājiem. Piecus gadus tas ir bijis grūts ikdienas darbs, rutīna, un tad pienāk zvaigžņu stunda – 13 tūkstoši dejotāju ir vienkopus un veido kopēju rakstu. Mani puikas koncertā atkārtoja jau labi zināmos soļus savā mazajā kvadrātā, bet kad koncerta atkārtojumā televīzijā ieraudzīja, kā tas izskatās no augšas, viņiem mutes palika vaļā!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu