Ainārs Leijējs • IR.lv

Ainārs Leijējs

6
Gatis Gierts, F64

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes 3.kursa students Ainārs izveidojis kustību «Es iešu balsot!»

Kustības mērķis ir panākt, lai ne mazāk kā 80% balsstiesīgo iedzīvotāju aizietu uz 10.Saeimas vēlēšanām 2.oktobrī. Ainārs aicina gan inteliģences pārstāvjus, gan ikvienu Latvijas iedzīvotāju kļūt par padomniekiem un pārliecināt citam citu piedalīties vēlēšanās.

Vecums: 22. Dzīvesvieta: Rīga. Māte: pavāre Mārīte. Kādos jautājumos līdz šim esi aicinājis cilvēkus paust viedokli? «Rīkojot protestus pret karu ar Gruziju. Vācu parakstus, kad Latvija slēdza robežlīgumu ar Krieviju, nerespektējot Satversmes tiesu, un par cilvēktiesību ievērošanu.»
Kādēļ izveidoji kustību Es iešu balsot!? «Sapratu, ka vēlos kaut ko mainīt. Mani interesē politika, un varu tam veltīt laiku.» Kas ir kustības atbalstītāji? «Atbalstu paudis LU rektors Mārcis Auziņš, RTU rektors Ivars Knēts, Rīgas Latviešu biedrība, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Pašlaik veidojam sadarbību ar Latvijas Studentu apvienību.»
Ko saki tiem cilvēkiem, kas apgalvo, ka nav par ko balsot? «Vajag izvēlēties mazāko ļaunumu! Lai arī tas neskan pārāk labi.» Ar kādiem paņēmieniem mēģināsi cilvēkus pārliecināt? «Viens no galvenajiem principiem ir aicināt cilvēkus kļūt par padomniekiem. Kad satieku paziņas vai draugus, saku: «Jums ir jākļūst par padomnieku saviem draugiem, paziņām un kolēģiem un jāsaka – tev ir jāiet balsot!» »

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu