Karstuma dēļ vilcieni brauks lēnāk • IR.lv

Karstuma dēļ vilcieni brauks lēnāk

26
Jānis Saliņš, F64

“Latvijas Dzelzceļš”: karstums var deformēt sliežu ceļus

Lielā karstuma dēļ “Latvijas Dzelzceļš” pieņēmis lēmumu samazināt vilcienu ātrumu, kas ietekmēs arī vilcienu kustības grafiku un stacijās vilcieni pienāks vēlāk, Ir.lv informēja uzņēmumā. Ātruma ierobežojums būs spēkā, kamēr gaisa temperatūra Latvijā nepazemināsies.

Katru dienu laikā no plkst. 11.00 līdz 21.00 iekšzemes pasažieru un kravas vilcieniem noteikts maksimālais kustības ātrums 60 km/h, bet starptautiskajiem pasažieru vilcieniem – 80 km/h.

Kā skaidro “Latvijas Dzelzceļā”, laikā, kad gaisa temperatūra tik ievērojami paaugstinās, metāls, no kura sastāv sliedes izplešas un rada sliedē paaugstinātu spriegumu, kas var deformēt sliežu ceļus un tādējādi apdraudēt kustības drošību.

Savukārt Latvijas autoceļu pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" saistībā ar karsto laiku no trešdienas līdz nākamās nedēļas otrdienai vairs neizsniegs atļaujas smagsvara pārvadājumiem, ziņo BNS. Šādi plānots karstajā laikā pasargāt valsts autoceļu asfalta segumus no deformāciju veidošanās.

Vienreizējās atļaujas netiks izsniegtas spēkratiem, kuru pilna masa pārsniedz 40 tonnu, savukārt kravas automašīnu īpašnieki, kuriem ir iepriekš iegādātas atļaujas, kas joprojām ir derīgas, varēs pārvietoties pa Latvijas ceļiem.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu