Saeima tomēr neskata Maksātnespējas likumu • IR.lv

Saeima tomēr neskata Maksātnespējas likumu

27

Pie Saeimas pirmdien pulcējušies cilvēki, aicinot likumu pieņemt

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisija pirmdien pēc vairāk nekā divu stundu ilgām debatēm nolēma neatbalstīt nevienu no iesniegtajiem priekšlikumiem Makstātnespējas likuma grozījumiem, līdz ar to likums netiks skatīts Saeimas ārkārtas sēdē pirmdien. Komisijas turpinās skatīt likumprojektu.

Lai arī likums izņemts no Saeimas sēdes darba kārtības, pirmdien pie Saeimas pulcējušies vairāki desmiti iedzīvotāji, tostarp virkne organizācijas “Par labu Latviju” biedri, aicinot pieņemt šo likumu. Protestētāji tur rokās plakātus, kas vēsta “Beidziet kaulēties par cilvēkiem!”, “Maksātnspējas process – visdārgākais Eiropā!”, “Latvijai vajadzīgi nodokļu maksātāji, nevis vergi”, kā arī citus. Protestētāji arī izkliedz saukļus, to vidū ir tādi kā “Parādu verdzībai nē!” un “”Vienotība” vienota ar bankām”.

Valsts prezidents Valdis Zatlers Maksātnespējas likumu ir nodevis otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, vēršot uzmanību uz to, ka Saeimā pieņemtais likums pieļauj gan to, ka vienāds tiesiskais regulējums tiktu piemērots personām ar atšķirīgām kredītsaistībām, gan arī to, ka nav izvērtēta tajā noteikto regulējumu ietekme uz valsts budžetu, valsts ekonomisko aktivitāti un kreditēšanas un ekonomikas atjaunošanas stāvokli kopumā, liecina BNS arhīvs.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu