Par slēpto reklāmu “UgunsGrēkā” aizrādījums TV3 • IR.lv

Par slēpto reklāmu “UgunsGrēkā” aizrādījums TV3

15
Aftenposten.no

Aizrādījumu par slēpto reklāmu saņem arī LR, StarFM – naudas sodu

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) nolēmusi izteikt aizrādījumu Latvijas Radio un TV3 par slēptu medikamentu reklāmu, kā arī piemērot 500 latu naudassodu radio “Star FM” par slēpto apģērbu veikala reklamu, Ir.lv informēja NRTP.

NRTP ceturtdien izskatīja administratīvo pārkāpumu pret Latvijas radio (LR) saistībā ar iespējamo slēpto reklāmu LR raidījumā „Sieviešu klubs”, kur sarunas laikā tika reklamēts medikaments “Detralex” un nolēma izteikt LR aizrādījumu par likuma pārkāpumu.

NRTP Monitoringa centrs konstatējis slēptās reklāmas pazīme arī TV3 seriālā “UgunsGrēks”. Šajā gadījumā slēpti reklamēti medikamenti un apdrošināšanas kompānija “Seesam”. Pēc ilgstošas savstarpējās diskusijas NRTP nolēma – izbeigt administratīvās lietas, bet izteikt raidorganizācijai brīdinājumus par pārkāpumiem.

“UgunsGrēkā" vairākas nedēļas seriāla varoņi  uzkrītoši ieteica viens otram dažādus medikamentus, iepriekš rakstīja BNS. TV3 no komentātriem iepriekš atteicās.

Savukārt radio “Star FM” par slēpto reklāmu vienā gadījumā saņēmis brīdinājumu par likuma pārkāpumu, bet otrā – 500 latu naudas sodu. Slēpti reklamēts tas pats medikaments “Detralex”, bet otrā gadījumā apģērbu veikals „Braks”.

.

Komentāri (15)

Alphards 08.07.2010. 18.09

Nevajag jaukt divas lietas – cīnu pret terorismu un teroristus.

+1
0
Atbildēt

0

Alphards 08.07.2010. 18.00

Jebkurā gadījumā terorisms ir globāls un pašlaik tam nav noteiktas nacionalitātes un tautības.Terora aktus plāno un veic ideoloģisku apsvērumu pēc un radikālisma ideju vadīti cilvēki.

+1
0
Atbildēt

0

Alphards 08.07.2010. 17.56

Salīdzinājums ir šāds:
– 1 latvietis nozog veikalā pudeli šņabja
– 1 no Āzijas uzspridzina lidmašīnu
Kurš nodara lielāku zaudējumus.
Varbūt salīdzinājums nav īpaši labs,bet tomēr …

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu