Toms Burāns • IR.lv

Toms Burāns

3
Kaspars Krafts, F64

J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas students Toms Burāns jūnija beigās ieguva 2.vietu Eiropas jauno mākslinieku konkursā «Young? Creative? Chevrolet! 2010».

Godalgotā vieta Tomam piešķirta vizuālās mākslas kategorijā par oriģinālu jaunā «Chevrolet Spark» automobiļa dizaina risinājumu

Vecums: 16. Dzīvesvieta: Rīga. Māte un tēvs: multimāksliniece Krista Burāne, dzejnieks Ilmārs Šlāpins. Kādās mākslas formās izpaudies? «Animācijā, fotogrāfijā un glezniecībā.»

Cik liela bija konkurence Chevrolet konkursā? «Tos, kuri izturējuši Baltijas atlasi, tālāk vērtē Eiropas dalībnieku konkurencē. Kopumā jāsacenšas ar dalībniekiem no 45 Eiropas valstīm.» Kādus vēl projektus esi izstrādājis? «Viens no ievērojamākajiem ir animācija Par īpašajiem cilvēkiem, ar kuru ieguvu 1.vietu Zelta Zivtiņas stipendiju konkursā. Animācijā attēloju kāda cilvēka ikdienu, izceļot to, cik patiesībā viņa dzīve ir vienmuļa.» Kādai jābūt cilvēka personībai, lai tā tevi uzrunātu? «Gleznojot portretu, mākslinieks kaut kādā veidā rada to līdzīgu sev. Arī cilvēku personībās meklēju kaut ko no sevis.» Kurš mākslas izpausmes veids tev ir tuvāks? «Animācija, jo iespējams parādīt ļoti daudz.» Kādai jābūt izcilai animācijai? «Nekas no stila vai tehniskā izpildījuma nedrīkst novērst uzmanību no notikuma. Animācijai jābūt tādai, lai skatītājam nebūtu jādomā par to, kā tā ir veidota, lai viņš tiktu ierauts sižetā.» Kurš diennakts laiks ir tavs? «Visražīgākais laiks man ir no deviņiem vakarā līdz trijiem naktī.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu