Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Svētdien vienbalsīgi izveidota apvienība Visu Latvijai/Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Jaundibināto apvienību vadīs TB/LNNK līderis un Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle. Trijos no pieciem 10.Saeimas vēlēšanu sarakstiem pirmais deputāta kandidāta numurs būs TB/LNNK, bet Zemgalē un Vidzemē pirmais būs VL kandidāts.

Saeimas deputāts un komponists Imants Kalniņš nolēmis pamest apvienību Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un iestāties Zaļo un Zemnieku savienībā. Kalniņš jau rakstiski apstiprinājis vēlmi iestāties ZZS, un viņa uzņemšana paredzēta tuvākajā laikā. TB/LNNK frakcija, kas ar Kalniņa aiziešanu saruktu zem minimālā skaita – pieciem deputātiem -, drīzumā cer izveidot vienotu frakciju ar Visu Latvijai. To papildinātu Visvaldis Lācis, kurš vēlēšanās startēs VL sarakstā.

Ģenerālprokuratūra par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzrādījusi apsūdzības bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam un viņa partijas biedram Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata. Deputātei Ivetai Blauai (JL) tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu