Plaude: nekad neesmu tiekusies pēc amatiem • IR.lv

Plaude: nekad neesmu tiekusies pēc amatiem

20
Agnese Gulbe, LETA
Indra Sprance

Plaude, reaģējot uz neiekļaušanu vēlēšanu sarakstā, tagad saka, ka uzraudzīs PLL darbu

Nekad neesmu tiekusies pēc amatiem, uzsver kustības “Par labu Latviju” (PLL) viena no “sejām” uzņēmēja Ieva Plaude-Rēlingere, vaicāta par viņas neiekļaušanu vēlēšanu sarakstā, lai arī iepriekš tas tika prognozēts. “Saeimas deputāta krēsls nešķiet svarīgāks par mērķi, ko vēlos sasniegt kā viena no kustības vadītājiem.”

Plaude-Rēlingere tagad nolēmusi vērtēt un uzraudzīt PLL darbu tautas deklarācijā pausto uzstādījumu izpildē. Viņa skaidroja, ka uzņēmēju veidotās kustības “Par labu Latviju” uzdevums ir vērtēt politiķu darbu un nepieļaut tautas deklarācijā pausto uzstādījumu ignorēšanu un neizpildi. ”Manuprāt, tikai šīs kustības aktīvs darbs nodrošinās, ka kārtējo reizi priekšvēlēšanu solījumi netiek vēlāk ignorēti. Esmu nolēmusi vērtēt un uzraudzīt kā PLL tā citu apvienību un partiju politiķu darbu,” sacīja Plaude-Rēlingere.

Žurnāls "Kas Jauns" nesen vēstīja, ka Plaudes-Rēlingeres  kā Latvijas otrās bagātākās sievietes tituls ir apdraudēts – viņas un vīra Jurgena Rēlingera bizness Vācijā cietis zaudējumus.

Plaudes-Rēlingeres īpašumi nesen novērtēti desmit miljonu latu apmērā. Vācijas plašsaziņas līdzekļi apgalvo, ka, kopš viņa 2008.gadā pārņēma "Fribad Cosmetics Group", tā zaudējumi sasnieguši 3,7 miljonus eiro (2,59 miljonus latu). Pērn šis kosmētikas uzņēmums, pazīstamu zīmolu – "BioDroga", "SansSoucis", "Fribad" – ražotājs, gatavojās savai 70 gadu jubilejai, bet tās vietā 18.maijā paziņoja par maksātnespēju.

"Kas Jauns" arī raksta, ka 1,9 miljoni eiro (1,33 miljoni latu) esot noplūduši Plaudes-Rēlingeres uzņēmumu un pietuvināto personu virzienā, tostarp arī viņas vīram, kas pirms "Fribad" maksātnespējas iecelts par uzņēmuma ģenerālpārstāvi.

Pati Plaude-Rēlingere pagājušajā gadā atzina, ka maksātnespēja ierosināta trim no sešām "Kolonnai" piederošajām Vācijas firmām.

.

Komentāri (20)

Līva Eihmane 07.07.2010. 11.47

Nabaga Dziesmu un Deju svētku dalībnieki! :(

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu