Senās mūzikas pēcpusdiena Bauskā • IR.lv

Senās mūzikas pēcpusdiena Bauskā

25

Šodien Bauskas pilī būs Senā mūzikas pēcpusdiena.

Senās mūzikas pēcpusdienā tiks atskaņotas trīs jaunas, līdz šim Latvijā nedzirdētas koncertprogrammas, un koncerti tiks ilustrēti ar dzīvajām ainām no 16.-17.gs. sadzīves, ziņo aģentūra LETA. 

No plkst.16 līdz 17 koncertzālē uzstāsies senās mūzikas ansamblis "Canto", kas izpildīs mīlas un nāves dziedājumus "Canti d'amore e di morte" – mīlestība un nāve kā vienas medaļas divas puses, mīlestības svētlaime un ciešanas, nāves mokas un svētlaimība caur visu moku beigām.

No plkst.17.20 līdz 18.15 plānoti sonetu lasījumi Kurzemes hercogu rezidences pagalmā.

Savukārt no plkst.18.30 līdz 19.30 "Valrāves" krogā skanēs baroka mūzikas ansambļa "Concita concitato" Pikantie dziedājumi – "Canti picante" – pikantēriju saturs svārstās starp daiļo dāmu un dažādu viņu paradumu apdziedāšanas līdz pat trakulīgiem sacerējumiem par vīnu, blusām, spocīgiem ārzemniekiem un mīlas priekiem, kas sagaida kareivi, pārrodoties mājās.

No plkst.19.50 līdz 20.20 notiks divu dzejnieku vārsmošana Kurzemes hercogu rezidences pagalmā, bet no plkst.21.30 līdz 22.20 Livonijas ordeņpils drupu skatu tornī senās mūzikas ansamblis "Canto" dziedās viduslaiku garīgo mūziku koncertā "Canti sacri" – tā ir veltīta ekskluzīvam sacerējumam mūzikas vēsturē – franču dzejnieka un komponista Gijoma de Mašo (Guillaume de Machaut) Notrdamas mesai, kas pazīstama kā pirmā neanonīmā viena autora pilna cikla mesa.

.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu