NRTP: Burkovskis pārkāpis likumu • IR.lv

NRTP: Burkovskis pārkāpis likumu

36
Lauris Vīksne, F64

Ziņu raidījumu vadītājs nedrīkstēja vienlaikus ierunāt komercreklāmas

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) uzskata, ka mediju darbinieks Haralds Burkovskis, vienlaikus ierunājot reklāmas un vadot ziņu raidījumus, ir pārkāpis likumu, vēstī aģentūra BNS. Par tālāko rīcību saistībā ar šo konstatāciju padome lems nākamnedēļ.

Burkovskis vienlaikus gan vada LNT kā analītisku pieteikto ziņu raidījumu ''Top 10'', gan ierunājis komercuzņēmumu reklāmas, piemēram, firmai "Montāžnieks D".

"Padome atzīst, ka LNT "Top 10" ir ziņu raidījums un faktiski LNT to visu laiku tā arī ir pozicionējusi, līdz ar to, raugoties no likuma viedokļa, tas ir pārkāpums," aģentūrai BNS sacīja NRTP pārstāve Dārija Juškevica. "Ja cilvēks vada ziņu raidījumu, tad sabiedrība automātiski pieņem, ka viņam ir augsts uzticamības koeficients, un, ja viņš ierunā reklāmas, tad sabiedrība vairāk tam uzticas."

Lai arī likums aizliedz reklāmā izmantot tādu personu tēlus un balss materiālu, kuras regulāri vada ziņu vai sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus, Latvijas Radio (LR) un LNT programmu vadītājs Haralds Burkovskis joprojām redzams arī komercreklāmās. Norma, kas liedz aktuālo raidījumu vadītājiem piedalīties reklāmā, ir spēkā gan Radio un televīzijas likumā, gan Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas tagad atdots atkārtotai izskatīšanai Saeimā, taču, visticamāk, šī norma netiks mainīta.

Pēc laikraksta "Diena" ceturtdien vēstītā, Burkovskis pats uzskata, ka likumu nepārkāpj un sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus nevada. "Es tur nesaskatu neko sliktu," par savu darbu gan raidījumu vadīšanā, gan komercreklāmās saka Burkovskis. Viņš redzams arī komerciālas ievirzes raidījumā "Ražots Latvijā".

.

Komentāri (36)

mary75 01.07.2010. 17.48

Drausmīgi nepatīkams, glums un liekulīgs tipiņš.
Muižniece biksēs.

+15
-1
Atbildēt

1

cēcēcēcē 01.07.2010. 17.49

Tas,ka viņš vadīja to AŠ2 kampaņu par cilvēces glābšanas deklarāciju un pats to neatzīst par sabiedriski aktuālu problēmu risināšanas raidījumu, pasaka visu.

+9
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 01.07.2010. 17.57

Neesmu pārliecināta, ka sekos reāls sods Burkovskim. NRTP jāimitē kāda objektivitātes izpausme lai varētu stingrāk ķerties klāt Streipam. Varēs aizbildināties ar to, ka arī pret citiem masu informācijas līdzekļiem ir tikpat stingra pozīcija.
Padzīvosim – redzēsim.

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu