Veismanes pēcteci, iespējams, meklēs konkursā • IR.lv

Veismanes pēcteci, iespējams, meklēs konkursā

18
Jānis Saliņš, F64

Veismane vadīs Valsts kanceleju līdz gada beigām, kad beidzas viņas pilnvaru termiņš

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pagaidām nav izlēmis, kādā veidā tiks meklēts nākamais Valsts kancelejas vadītājs, taču pieļauj, ka varētu tikt organizēts konkurss. Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka līdzšinējā vadītāja Gunta Veismane tikai pirmdien ir atteikusies no viņa piedāvājuma turpināt pildīt VK vadītājas pienākumus uz nākamo pilnvaru termiņu, tāpēc pagaidām nav domāts par to, kādā veidā tiks meklēts nākamais vadītājs.

Vaicāts, kādēļ ir piedāvājis Veismanei pildīt pienākumus uz vēl vienu pilnvaru termiņu, ņemot vērā iepriekšējās nesaskaņas un pārbaudes, Dombrovskis atbildēja, ka Veismane vada VK jau desmit gadus. Lai arī ne viss ir bijis ideāli, tomēr viņa ir profesionāle, atzina premjers.

Jau rakstījām, ka Veismane iesniegusi atlūgumu, atsakoties no Dombrovska piedāvājuma ieņemt Valsts kancelejas direktora amatu vēl vienu pilnvaru termiņu. Veismane amatā gan vēl būs līdz gada beigām, kad beidzas viņas otrais pilnvaru termiņš.

“Esmu šajā amatā godprātīgi nostrādājusi vairāk nekā desmit gadus, izveidojot progresīvām Eiropas valstīm atbilstošu valdības centru, sakārtojot valdības dokumentu aprites procedūras un stiprinot sabiedrības līdzdalības iespējas lēmumu veidošanas un pieņemšanas procesā. Taču, vadoties pēc labas pārvaldības un menedžmenta principiem, uzskatu, ka divi pilnvaru termiņi ir pietiekams laiks vienas iestādes vadībai,” norāda Veismane.

Veismane Valsts kancelejas direktores amatu ieņem kopš 2000.gada aprīļa, viņas otrais pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.decembrī. Valsts kancelejas direktoru uz pieciem gadiem ieceļ Ministru prezidents.

.

Komentāri (18)

mary75 28.06.2010. 13.52

Pareizs lēmums, sen jāiet pelnītā atpūtā.

+4
0
Atbildēt

0

reiznieks 28.06.2010. 13.59

Sen bija laiks, dikti sen …

+3
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 28.06.2010. 14.14

Gluži ar godu aiziet nesanāks, bet, nu, vismaz ar kāju arī ne! Ja Jakāns, Vaškevičs un citi “frukti” mācītos šajā jomā no profesionālās un pieredzējušās Veismanes. :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu