Kleckins: ja prasības nepildīs, ņemsim Streipu nost • IR.lv

Kleckins: ja prasības nepildīs, ņemsim Streipu nost

88
Jānis Saliņš, F64

Streips uzskata, ka nav šajā valstī cilvēku, kas labāk par viņu zina, kā vajag taisīt raidījumu, pauž Kleckins

Tas ir tiešais raidījums, un, ja viņš šīs prasības nepildīs, mēs būsim spiesti viņu noņemt no raidījuma vadīšana. Tā pirmdien intervijā “Neatkarīgajai” saka Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, vaicāts par padomes rīcību saistībā ar pārmetumiem, kas izskanējuši Latvijas Televīzijas raidījuma “Skats no malas” autoram Kārlim Streipam.

Kleckins skaidro, ka padome šajā jautājumā ir runājusi ar Latvijas televīzijas vadību un Streipam izvirzītas prasības, “skaidri norādot, kas nav pieļaujams un nebūs pieļaujams.”

Pēc Kleckina teiktā, Streips esot aizgājis no padomes organizētas ekspertu diskusijas, kurā apspriests “Skats no malas”. “Diemžēl, manā uztverē, kā to pieklājīgi pateikt, Streips ir nonācis pie pārliecības, ka nav šajā valstī cilvēku, kas labāk par viņu zina, kā vajag un var taisīt raidījumu. Katram ir tiesības domāt par sevi un citiem, kā viņš grib, bet ir mūsu prasības, kuras jāpilda jebkuram, sevišķi šajā priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Tas viņam tika skaidri noformulēts. Tas attiecas ne tikai uz viņu,” saka Kleckins.

Kleckins arī pauž viedokli, ka Streips esot aizmirsis, kā lietas notiek Amerikā. "Amerikā par tādu uzvedību, kādu atļaujas šeit, viņš neizlīstu no tiesām," saka Kleckins. Viņš atgādina, ka Streips devis ieguldījumu Latvijas žurnālistikā, ienesot šeit amerikānisko žurnālistikas tradīciju. "Bet tad viņš iedomājās, ka ir ģēnijs, kaut viņš ir aprobežots amerikāņu puika. Ne pārāk izglītots, bet uzņēmīgs".

Vaicāts par kritiku, ko viņš saņēmis, Kleckins atzīst, ka viņa krēsls ir "ļoti karsts". “Jūs domājat, ka visa tā kritika, ja tā var teikt, ir saistīta ar mani? Nē. Tas saistīts ar to, ka šeit nesēž kāds cits. Vienmēr būs grupējumi, kas būs neapmierināti ar to, ka nesēž viņu cilvēks. Nav runa pat par konkrētu cilvēku, bet gan par to, ka šeit nesēž tas, kuru viņi gribētu redzēt. Tā tas būs vienmēr,” pauž Kleckins.

.

Komentāri (88)

raimonds_bossltd 28.06.2010. 09.57

Vai Streipa kungam pēc kļockina domām katru raidījumu vajadzētu iestudēt kopā ar krievijas vēstniecības 2. sekretāru?

+43
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 28.06.2010. 09.53

Kļockins laikam neapzinās, ka Streips bija, ir un būs žurnālists ar vai bez LTV, bet NRTVP vadītājs ir tikai minūšu jautājums, lai jau būtu cits.

Uz priekšu. Ņemiet nost. Būs TV3 jauns raidījums :-)

+36
0
Atbildēt

1

    ivetao2007 > daina_tabuna 30.03.2011. 13.31

    Sņjaķ – ņemt nost – tā domā un runā krievi par atlaišanu no darba. Vai oadzīšanu. Tā runājot un rakatot, autors sev uzliek sovietkrieviskas domāšanas parauga zīmogu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 28.06.2010. 09.49

Gribētu gan zināt, kas tās ir par “mūsu” prasībām un kas ir tie “mēs”. Tiesiskā valstī ir likums, tiesa un to prasības. Ja tas ir tas, tad tā arī vajag teikt. Pretējā gadījumā tā runāšana par “saviem cilvēkiem” uzvedina uz domas, ka cienījamais runātājs arī nav tīri bez aizmugures.

+35
-1
Atbildēt

2

    Vineta Ungailo > Þanis Bezmers 28.06.2010. 21.19

    vai tad nav skaidrs. ‘mes’ ir tads kvadratisks veidojums.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Þanis Bezmers 28.06.2010. 16.41

    Runātājs (Kļockins) nu gan nav nekāds cienījams cilvēks, bet nožēlojams ieliktenis, kuram ir stipri liela padomju laika piesmaka.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu