Mediķi: nemākam svinēt bez lielas devas alkohola • IR.lv

Mediķi: nemākam svinēt bez lielas devas alkohola

33
Elmārs Rudzītis, F64

Mediķiem jāsteidzas palīdzēt līgotājiem, kas guvuši apdegumus, lecot pāri vai iekrītot ugunskurā

Līgo nakts vēlreiz apliecinājusi, ka cilvēki neprot svinēt svētkus bez lielas devas alkohola, sarunā ar BNS secina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša. Ātrās palīdzības mediķi Līgo naktī saņēmuši teju divas reizes vairāk izsaukumu pie dažādas traumas guvušiem cilvēkiem, turklāt lielākā daļa no tām bijušas saistītas ar pārmērīgu alkohola lietošanu.

Visbēdīgāk līgošana beigusies kādam vīrietim Daugavpils novada Naujienas pagastā. Baudot svētku maltīti, viņš aizrijies ar šašliku un nosmacis. Lai gan tuvumā esošie cilvēki nekavējoši centušies smokošajam vīrietim palīdzēt, viņu glābt nav izdevies.

Vairāk nekā 10 izsaukumos mediķiem bija jāsteidzas palīdzēt līgotājiem, kas guvuši apdegumus, lecot pāri vai iekrītot ugunskurā. Cietušo vidū bijuši gan bērni, gan pieaugušie. Tostarp, Preiļu novada Jersikas pagastā divi cilvēki cietuši, sprāgstot ugunskurā iekritušam pretodu līdzekļa baloniņam.

Talsu novada Lībagu pagastā ar smagām mugurkaula traumām beidzies kāda 33 gadu veca vīrieša lēciens no augstuma ūdenskrātuvē. Šis ir jau trešais gadījums šovasar, kad smagas traumas gūst pārgalvīgi peldētāji, tādēļ mediķi aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem, baudot vasaras priekus.

Ugunsdzēsējiem Līgo nakts pagājusi salīdzinoši mierīgi un Jāņu svinēšanas dēļ lielu ugunsnelaimju nav bijis, BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. "Var teikt, ka Jāņi no ugunsdrošības viedokļa ir svinēti prātīgi," secināja dienesta operatīvais dežurants Jānis Ķērpis.

Lai arī kopumā saņemts vairāk izsaukumu, nekā ikdienā, reģistrētās 29 ugunsnelaimes lielākoties bijušas nelielas – degušas atkritumu urnas, ēku ārsienas, kā arī pa kādai ļaunprātīgi aizdedzinātai zaru kaudzei.

.

Komentāri (33)

Umņiks 25.06.2010. 14.21

Ja svin tad svin, lai ir ko atcerēties.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu