Ātrvilciens Spānijā sabrauc 12 saulgriežu svinētājus • IR.lv

Ātrvilciens Spānijā sabrauc 12 saulgriežu svinētājus

5
EPA/LETA

Jaunieši šķērsoja sliežu ceļu, lai izvairītos no pūļa pazemes pārejā

Vismaz 12 cilvēki zaudējuši dzīvību, kad ātrgaitas pasažieru vilciens ietriecās Jāņu svinētāju grupā, kas šķērsoja dzelzceļa stigu Spānijas ziemeļaustrumos, vēsta LETA-AFP. Negadījums noticis trešdienas vēlā vakarā Kasteldefelsas pludmales stacijā dienvidos no Barselonas.

Upuri un ievainotie bija galvenokārt jaunieši, kuri svinēja gadskārtējos vasaras saulgriežu jeb Sv.Jāņa svētkus, kas bieži notiek pludmalēs. Viņi tikko bija ieradušies stacijā ar citu vilcienu no Barselonas un šķērsoja sliežu ceļu, lai dotos uz pludmali, kaut gan stacijā ir ierīkota pazemes gājēju pāreja.

Kāds aculiecinieks stāstījis, ka vilciens, ar kuru viņi ieradušies, bijis pārpildīts un no tā vienlaicīgi izkāpuši daudz cilvēku, un tāpēc "lielākā daļa nolēma pārskriet pāri sliežu ceļam uz otru stacijas pusi", lai izvairītos no grūstīšanās pūlī. Tieši tajā brīdī pēkšņi brauca garām ātrvilciens ziemeļu virzienā.

Spānijas radio ziņo, ka šī ir smagākā dzelzceļa katastrofa Spānijā kopš 2003.gada jūnija, kad 19 cilvēki gāja bojā un 38 tika ievainoti pasažieru vilciena un kravas vilciena sadursmē Činčilas pilsētā valsts dienvidaustrumos.

.

Komentāri (5)

dace_ampermane 24.06.2010. 19.47

dereetu aviize LABAA LATVIJA [nu taa kaa Neatkariigaa, jeb Pravda] un tajaa aviizee dereetu rubrika PIE VIŅIEM. tajaa rubrikaa labi izskatiitos par 12 sabrauktajiem Spanijaa. Tur vareetu veel likt zinjas par zemes nobrukumiem, taifuniem un al kaidu. Kontrastaa tam par laimiigo dziivi sheit Latvijaa, kas piepildiitu 98% no parejas avizes.

+3
-1
Atbildēt

0

sandakivleniece 24.06.2010. 17.44

Labi, ka pie mums viņi brauc lēni un draudīgi klabot.

+2
0
Atbildēt

0

IndraArta 24.06.2010. 13.40

Ne viemēr ātrākais ceļš ir tas drošākais. Skumja ziņa svētkos.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu