Rožu svētki Rundālē • IR.lv

Rožu svētki Rundālē

12

Šā gada 3.jūlijā Rundāles pilī notiks ceturtie Dārza svētki.

Šajā gadā Dārza svētki tematiski veltīti rozei – pasākums iecerēts kā piecus gadus ilgušā rožu projekta noslēgums, ziņo aģentūra LETA.

Svētku apmeklētājus gaida plaša programma, kas sāksies plkst.11 pils Baltajā zālē un noslēgsies plkst.18 Zaļajā teātrī parkā.

Speciālistiem un tiem, kam dārzs ir vaļasprieks, būs interesanti apmeklēt seminārus par rožu audzēšanu. 

Semināros uzstāsies tādi Latvijā pazīstami speciālisti kā Ilma Nereta un Dagnija Šmite no Nacionālā botāniskā dārza, kā arī Valdis Ozols, kas runās par cilvēka un rozes mīlestību cauri gadsimtiem. Savukārt Guntars Valants iepazīstinās ar 21.gadsimta jaunākajām rožu šķirnēm.

Rundāles pils muzeja Pils ansambļa nodaļas vadītāja Lauma Lancmane stāstīs par Rundāles rožu dārza priekšvēsturi, bet semināra noslēgumā Rundāles pils rožu speciāliste Dainuvīte Brūvere atklās dažus faktus un brīžus no Rundāles rožu dārza tapšanas.

Pasākuma dienā pils telpās būs skatāma Bauskas mākslas skolas audzēkņu rozes tematikai veltīta darbu izstāde.

Pils parka Zaļajā teātrī no plkst.14 būs iespēja vērot dažādas teātra izrādes un muzikālus priekšnesumus. Savukārt interesentiem tiks piedāvātas tematiskās ekskursijas parkā.

Centrālajā alejā darbosies radošās darbnīcas, kur piedāvās apgūt pērlīšu vēršanu, iepazīstinās ar kosmētikas gatavošanu mājas apstākļos, kā arī būs iespējams iepazīties ar dekupāžas tehnikas iespējām, radot jaunus dizaina priekšmetus vai piemiņas lietiņas.

Parka teritorijā visas dienas garumā būs iespēja vizināties ar elektromobili, savukārt vienā no parka bosketiem bērnus iepriecinās piepūšamās atrakcijas.

Šajā dienā ieeja Rundāles pils parkā būs par ziedojumiem.

.

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu