Jūnijā joprojām populārākās SC, “Vienotība” un ZZS • IR.lv

Jūnijā joprojām populārākās SC, “Vienotība” un ZZS

59
Latvijas Fakti
Indra Sprance

Par nule izveidoto apvienību “Par labu Latviju” jūnijā balsotu 5,3% vēlētāju

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu jūnijā, populārākie politiskie spēki joprojām būtu “Saskaņas centrs”(SC), “Vienotība” un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), un par vēlēšanu apvienību “Par labu Latviju”(PLL) savas balsis būtu gatavi atdot 5,3% vēlētāju, liecina “Latvijas Faktu” jūnijā veiktais sabiedriskās domas pētījums.

Jūnijā par SC balsotu 18,5% vēlētāju, kas ir nedaudz vairāk nekā maijā un aprīlī. Par “Vienotību” balsotu 16,2%, kas ir mazāk nekā maijā un aprīlī. Savukārt ZZS reitingi jūnijā kāpuši – par šo politisko spēku savas balsis bija gatavi atdot 11,3% aptaujāto, kas ir vairāk nekā maijā un aprīlī.

“Latvijas Fakti” pirmoreiz aptaujā centušies noskaidrot jaunās PLL kopējo atbalstītāju skaitu – jūnijā šo politisko spēku bija gatavi atbalstīt 5,3% vēlētāju, kas ir aptuveni tikpat, cik iepriekš sasummējot Tautas partijas un LPP/LC atbalstītāju skaitu, Ir.lv skaidroja “Latvijas Faktu” vadītājs Aigars Freimanis.

Sociologs norādīja, ka arī TB/LNNK un “Visu Latvijai” kopīgi veidojamajai apvienībai atbalstītāju skaits nav gājis mazumā, bet palicis apmēram tāds pats kā iepriekš. Par šo politisko spēku jūnijā balsot bija gatavi 4,4% aptaujāto vēlētāju.

''Vienotības'' popularitātes kritumu un SC atbalstītāju pulka pieaugumu Freimanis skaidroja kā ''kļūdu robežas ietvaros'', savukārt ZZS popularitātes kāpumu varot skaidrot ar Aivara Lemberga “neizmantoto politisko potenciālu”. “Ja skatās no partiju uzvedības viedokļa – ZZS uzvedas kā konservatīvs spēks, viņi nav tie, kas aicinās uz pārmaiņām. Bet pārmaiņas, domājot par nākamā gada budžetu, ir neizbēgamas,” sacīja Freimanis.

Piecu procentu vēlēšanu barjeru jūnijā nepārvarētu apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL), par kuru jūnijā savas balsis bija gatavi atdot 2,7% vēlētāju. Tas ir mazāk nekā maijā un aprīlī.

Savukārt par jaunizveidoto politisko spēku “Atbildība” savas balsis jūnijā gatavi atdot 1,1% vēlētāju.

Jūnijā vēlēšanās nepiedalītos 14,6% vēlētāju, kas ir nedaudz mazāk nekā maijā un aprīlī, savukārt nav izlēmuši vai nezina, par ko balsot 23% aptaujāto vēlētāju, kas ir nedaudz vairāk nekā maijā, bet mazāk nekā aprīlī.

“Latvijas Faktu” aptaujā no 12. līdz 20.jūnijam piedalījušies 1006 pilsoņi.

.

Komentāri (59)

disassociative 22.06.2010. 15.11

5,3% Par labu Latviju – nu tā jau ir diagnoze. Ja tas tiešām tā būs, tad šī pak….. Latvijā ir dziļi pelnīta.

+22
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 22.06.2010. 15.31

Ta neiespringsim ar reitingu mērīšanu, ir jāturpina informēt cilvēki visapkārt par lietu būtību :)

Jāatzīmē arī tas, ka pēc masīvās PLL kampaņas praktiski nekas nav mainījies – kas ir labi.

+19
-1
Atbildēt

0

austrisv 22.06.2010. 16.28

Visu var saprast, bet to, ka ZZs stabiņš iet uz augšu- es nesaprotu, jo šīs partijas deputātu intelekts ir ļoti, ļoti zems. Manuprāt, ne komunists Brigmanis, ne svarcēlājs šķerbātiks, ne it kā zemnieks Kāposts , ne vides un dzīvnieku speciālists Līdaka, neviens nav spējīgs apstiprināt Latvijas ekonomiskajai attīstībai nepieciešamos likumus. savu nesaprašanu viņi jau ir demonstrējuši vairākkārt gan raidījumā “Kas notiek Latvijā, gan piekdienu Preses klubā!
Vai tiešām tas ZZS elektorāts tic valsts nozadzēja Lemberga it kā saimnieka iespējamībai, kaut Lembis , kā labs saimnieks ir nozadzis pat Ventspils uzņēmumus, iebāžot tos savās un savu bērnu alkatīgajās kabatās. Dīvaini, lai neteiktu vairāk!

+16
-2
Atbildēt

4

    ♣Shaggy♣ > austrisv 22.06.2010. 17.41

    Tavu intelektu mēs jau pamanījām jautājumā par PVN :)
    Sēdies – 2!!!
    Un vēl gudri spriest par citu intelektu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > austrisv 22.06.2010. 18.18

    jaunaa kliķe jau ieziimeejusies , nekur neglaabsimies … valsts nozadzeeji varees vaaleet taalaak.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > austrisv 22.06.2010. 20.51

    Nekad nedrīkst aizmirst vienu bēdīgu patiesību – latvieši ir VERGU tauta un vergam vajag kādu stingro roku. Uz to spēlē Stendzenieks, izvedot uz skatuves “labos krusttēvus”, kas visu sakārtos un izdarīs verga vietā un pēc šī paša principa strādā Lemberga faktors. Vergam vajag kungu. Un, kamēr Latvijā nebūs vismaz 50% cilvēku, kas ieguvuši izglītību ārpus Latvijas vai vismaz maisījušies kaut kur ārpus Latvijas un sapratuši, ka var dzīvot arī citādi, tikmēr Stendzenieki, Šķēles, Šleseri un Lembergi varēs kāpt uz skatuves un sist pie krūts, cik viņi labi, mīļi un gādīgi un viņiem noticēs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > austrisv 22.06.2010. 17.09

    Kas tur tik dīvains? Ir cilvēki, kuriem “vadonis”….tas ir viss! Tā vienmēr ir bijis un būs.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu