Latvijas Radio 2 nenodos koncesijā • IR.lv

Latvijas Radio 2 nenodos koncesijā

22
AFP/LETA
Indra Sprance

Koalīcija atsakās no koncesijas idejas; apspriež papildu naudas došanu LTV ''Milžu cīņām"'

Valdības koalīcija pirmdien, uzklausot Nacionālās radio un televīzijas padomes vadītāja Ābrama Kleckina, kā arī Latvijas Radio (LR) vadītāja Dzintra Kolāta viedokļus, nolēma nevirzīt tālāk jautājumu par Latvijas Radio 2 (LR2) nodošanu koncesijā, žurnālistus informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Tas nozīmē, ka LR2 koncesijas ideja ir pilnīgi noraidīta. Kā stāstīja Krapāne, Kleckins un Kolāts koalīcijas padomes sēdē informējuši, ka viņus apmierinot pašreizējā situācija, un pauduši cerību, ka arī nākamā gada LR budžets tikšot saglabāts pašreizējā apjomā, kas ir aptuveni 280 000 latu. Jau vēstīts, ka iepriekš valdība lēma par papildu līdzekļu piešķiršanu LR2 darbībai, atliekot konsultatu sagatavoto koncesijas projektu, taču tās ideja nebija galīgi atmesta.

Koalīcijas padomē pārrunāts jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu Latvijas Televīzijai (LTV) priekšvēlēšanu diskusiju organizēšanai. Nekāds konkrēts lēmums nav pieņemts, nav minēts arī vajadzīgās summas apmērs.

Jau vēstīts, ka LTV iepriekš pasludināja lēmumu šogad finanšu trūkuma dēļ nerīkot ierastās priekšvēlēšanu politiķu diskusijas ''Milžu cīņas''. Gatavību līdzīgas diskusijas rīkot LNT ēterā  paudis šī telekanāla līdzīpašnieks un vadītājs Andrejs Ēķis, kurš ir arī vēlēšanu apvienībā ''Par labu Latviju'' ar Tautas partiju un LPP/LC iegājušās līdzīga nosaukuma kustības līderis.

.

Komentāri (22)

Elmārs Biеle 21.06.2010. 13.09

Tikai atgādināšu, ka jau kopš 2001. gada kompāniju sauc “BP”, nevis “British Petroleum”, kā kļūdaini minēts rakstā. Tās sauklis ir “Beyond Petroleum”.

+1
0
Atbildēt

0

Juris Millers 21.06.2010. 19.46

Valsts komisija izstrādā divus scenārijus: optimistiko, kas paredzēja 20 000 – 45 000 barelu dienā un pesimistisko, kas paredzēja 60 000 – 100 000 barelu dienā. Pašlaik tiek pieņemts, ka notiek optimistiskā scenārija augšas gans 45 000 + aptuveni 20%, ko izraisīja trubas zāģēšana, lai pievienotu nosūcēju. Pašlaik no izplūstošajiem 60 000 tiek uztverti ap 30 000. Līdz mēneša beigām BP sola palielināt savākšanas spēju līdz 80 000. Tad vajadzētu būt ok, līdz šo noplūdi varēs pilnībā noslēgt augusta beigās ar blakusurbumie, kas pašlaik tiek veikti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu