Zviedrijā svin princeses Viktorijas kāzas • IR.lv

Zviedrijā svin princeses Viktorijas kāzas

10
EPA/LETA

Lai svētki godam izdotos, Stokholma sāka gatavoties lielajai dienai jau iepriekš

Sestdien Zviedrijas galvaspilsētā Sotkholmā tika svinētas kroņprinceses Viktorijas un viņas ilggadējā drauga Daniela Vestlinga kāzas, vēsta LETA-AFP. Ar solījumiem Viktorija un viņas izredzētais apmainījās Stokholmas katedrālē, kas par godu šim notikumam ir speciāli izremontēta. Tiešraidē svinības Stokholmā visas dienas garumā pārraidīja Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT.

Lai svētki godam izdotos, Stokholma sāka gatavoties lielajai dienai jau iepriekš – pilsētas ielas izrotātas ar ziediem un karogiem, policistiem izsniegtas jaunas uniformas, gar jaunā pāra karietes maršrutu izvietotas barjeras, visur no fotogrāfijām raugās smaidošais jaunais pāris.

Britu raidorganizācija BBC, vēstot par Zviedrijas princeses kāzām, uzsver, ka viņas izredzētais ir vienkāršās tautas pārstāvis, bijušais princeses fitnesa treneris.

Viktorija kļuva par troņmantnieci 1980.gadā pēc konstitucionālās reformas, pēc kuras par troņmantnieku var kļūt monarha vecākais bērns neatkarīgi no dzimuma. Viktorijas tēvs Kārlis Gustavs XVI ir Zviedrijas karalis kopš 1973.gada. Pēdējās karaliskās kāzas Zviedrijā bija 1976.gadā, arī 19.jūnijā, kad Kārlis Gustavs apprecēja Vācijā dzimušo Silviju Zomerlatu.

.

Komentāri (10)

Driimeris 19.06.2010. 18.41

cirks…
lai viņiem veicas!

+2
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 19.06.2010. 19.06

Nu skaisti. Vismaz nesanāca tik glupi kā otrai princesei…

Lai labi dzīvojas!

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 19.06.2010. 13.36

Skaists un karalisks pāris, ko tur lai citu saka! lai viņi laimīgi!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu