Pujata vietā nāks Stankevičs • IR.lv

Pujata vietā nāks Stankevičs

58
Latvijas Romas katoļu baznīca

Pujats kardināla titulu saglabās līdz mūža galam, bet baznīcas vadību uzņemsies jaunais arhibīskaps Stankevičs

Augustā Jāņa Pujata vietā par jauno Rīgas arhibīskapu kļūs priesteris Zbigņevs Stankevičs un līdz ar to arī uzņemsies Latvijas Romas katoļu baznīcas vadītāja amatu, Ir.lv informēja baznīcā. Pujats kardināla titulu saglabās līdz mūža galam, bet par baznīcas vadītāju kļūs jaunais arhibīskaps Stankevičs.

„Nesteigties un nesākt kaut ko drudžaini mainīt, bet ieiet lietas kursā, saprast to, kas notiek un izvērtēt situāciju,” intervijā Vatikāna Radio kā vienu no savas darbības prioritātēm nosauc Stankevičs.

Stankevičs par Rīgas arhibīskapu nominēts sestdien Rīgas diecēzes priesteru ārkārtas tikšanās laikā. Baznīcas vadības maiņa notiek, jo kardināls Jānis Pujats šogad sasniegs 80 gadu vecumu un saskaņā ar Baznīcas likumiem bīskaps, sasniedzot 75 gadu vecumu, iesniedz pāvestam lūgumu atbrīvot viņu no diecēzes vadītāja pienākumiem. Iepriekš pāvests jau bija pagarinājis Pujata pilnvaras līdz 80 gadu vecumam.

Kā Ir.lv skaidroja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra koordinatore Irēna Pujāte, augusta sākumā priesteris Stankevičs tiks iesvētīts par bīskapu, bet 21.augustā oficiāli stāsies Rīgas arhibīskapa amatā.

Stankevičs ir Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta direktors un Rīgas Metropolijas garīgā semināra garīgais tēvs priesteris. 2008.gadā viņam piešķirts doktora grāds teoloģijā Laterāna pontifikālajā universitātē Romā.

.

Komentāri (58)

Le 19.06.2010. 17.27

Sen jau vajadzēja to Pujatu nomainīt, jo pēdējos gados viņš gvelž pilnīgas muļķības. Vecums tomēr nenāk viens. :)

+23
-4
Atbildēt

2

    LAURIS > Le 20.06.2010. 11.47

    nu nesatrauces jau tā, mazais katoļgalva.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    mi_ce > Le 19.06.2010. 17.43

    Daži gvelž pilnīgas muļķības visu mūžu.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

inga_vanaga 19.06.2010. 23.35

Ceru, ka Stankevičs atšķirībā no Pujata nesludinās naidu, nemēģinās iespaidot tiesas, nemēģinās jaukties politikā un nedraudzēsies ar apšaubāmām personām.

+13
-2
Atbildēt

0

Driimeris 19.06.2010. 18.39

novēlu būt stipram ticībā un kalpot Dievam un cilvēkiem.
un neaizmirst, ka mantas, vara un nauda ir tikai māņi un pīšļi…

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu