Miris PLL kampaņas veidotājs Lansmanis • IR.lv

Miris PLL kampaņas veidotājs Lansmanis

20
Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Pieredzējušais uzņēmējs bija Kluba-21 dibinātājs un politiķu padomnieks

Ceturtdien 51 gada vecumā mūžībā aizgājis viens no vēlēšanu apvienības “Par labu Latviju” (PLL) kampaņas veidotājiem, LPP/LC priekšsēdētāja Aināra Šlesera ārštata padomnieks Georgs Lansmanis, Ir.lv apstiprināja LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe.

Kā stāstīja Dripe, Lansmanim bija veselības problēmas. Lansmanis savulaik bijis LPP/LC ģenerālsekretārs, Šlesera ārštata konsultants ekonomikas jautājumos.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Lansmanis dzimis 1958.gadā, beidzis Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultāti, 1998.gadā absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti ekspeditoru darbības organizācijas specialitātē.

Astoņdesmitajos gados Lansmanis bijis Rīgas 85.vidusskolas ģeogrāfijas skolotājs. 80.gadu beigās izveidojis kooperatīvu "Max Factor" un sācis nodarboties ar uzņēmējdarbību. 90.gados piedalījies AS "Mita" izveidošanā, kļuvis par SIA "Lansmanis un Partneri" prezidentu, bijis Latvijas Muitas noliktavu turētāju asociācijas priekšsēdētājs un muitas noliktavu "Lansmanis un partneri" īpašnieks, darbojies kā Latvijas Tranzītbiznesa asociācijas vadītājs. 1997.gadā kļuvis par Meksikas Savienoto Valstu Goda konsulu.

Vēlāk Lansmanis bijis Latvijas Muitas noliktavu turētāju asociācijas prezidents, Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks, VAS ""Latvijas Balzams"" padomes loceklis, satiksmes ministra Šlesera konsultants, SIA "Revenshill Consulting" valdes priekšsēdētājs, SIA "Hiopokrātu nami" valdes priekšsēdētājs.

1999.gadā pēc neveiksmēm biznesā Lansmanis pārdevis savas daļas kompānijās "Lansmanis un partneri" un loģistikas uzņēmumā "Tranzīta termināls", pametis Latviju un līdz 2002.gadam nodarbojies ar biznesu Azerbaidžānā.
Lansmanis bijis arī AS "Rīgas starptautiskā autoosta" un ''Latvijas mobilais telefons'' padomes loceklis.

Lansmanis darbojies Latvijas Liberālajā partijā, bijis "Klubs-21" biedrs, darbojies partijas "Latvijas ceļš" valdē, bijis partijas ģenerālsekretārs. Pēc tam darbojies LPP/LC valdē, bijis partijas priekšvēlēšanu kampaņas koordinators.

.

Komentāri (20)

raimonds_bossltd 17.06.2010. 19.53

to tantesidra
Kopš 1983. vai 84. gada čekas ziņotājs, kura uzdevums bija pētīt jauniešu attieksmi pret padumjo varu un nodarboties ar sīkām provokācijām. Astoņdesmito gadu beigās piepalīdzot savam čekas kuratoram pievērsās uzņēmējdarbībai. Pateicties kuratora noziedzīgiem sakariem Viduāzijā un čekista Godmaņa izniegtai licenzei nopelnīja gadījuma naudu no Vidusāzijas vara tranzītu uz Eiropu. 1991. gada augustā, kad pēc Godmaņa rīkojuma Borovkovs revidēja čekas maisus, tika uzskatīta par tik nenozīmīgu organismu, ka viņa uzskaites kartiņa pat netika izņemta, tāpēc ne reizi nav bijis vēlēšanu listē.

+12
-1
Atbildēt

0

austrisv 17.06.2010. 18.50

Lai man piedod visi viņa tuvinieki, bet par vienu krāpnieku Latvijā mazāk!

+15
-5
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 17.06.2010. 19.53

Kad pēc 6 spirta vagonu atklāšanas muitas 1999.gadā Lansmanis steigšus pameta Latviju un kompānijas “Lansmanis un partneri” un loģistikas uzņēmumā “Tranzīta termināls” un līdz 2002.gadam bija Azerbaidžānā, kur pēc paša versijas “konsultējis” naftas kompānijas, bet patiesībā bēguļoja no temīdas, kamēr viņa līdzdalībnieki tika notiesāti un sēdēja cietumā. Pēc atgriešanās čekas uzdevumā piekatīja Godmani, Šleseru un citus zemākas proves ziņotājus, lai nebūtu pārāk patstāvīgi.

+10
-1
Atbildēt

1

    māra rutka > raimonds_bossltd 17.06.2010. 21.43

    Var piekrist – “pretrunīga personība” ar slieksmi pārkāpt likuma rāmjus. Bet tā šeptējās daudzi tālaika biznesa darboņi. Domājams, ka karma uzkraja pa šiem gadiem smagu nastu.. bet ziņotāju darbības, “čekas lietas” izklausās pēc paranojas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu